Hráči HK Dmitrov v súboji o prvenstvo zdolali SR 15 a vyhrali Pohár oslobodenia mesta Poprad

POPRAD (SZĽH) - Súboj dvoch nezdolaných družstiev na turnaji o Pohár oslobodenia mesta Poprad hráčov do 15/16 rokov priniesol tesné víťazstvo hráčov tímu HK Dmitrov z Moskovskej oblasti. Tí po napínavom priebehu zdolali výber SR 15 o dva góly 5:3, keď o výhre rozhodli gólom z predposlednej minúty tretej tretiny a výsledok prikrášlili ešte presným zásahom do prázdnej bránky.

Po bezgólovej prvej tretine sa hráči HK Dmitrov ujali vedenia na začiatku druhej časti, keď v 24. minúte skóroval Baryshev. Už o necelé dve minúty vyrovnal Peter Repčík na 1:1. V polovici zápasu využil prvú presilovku ruského tímu Molodtcov - 2:1. Následne však dvakrát skórovali v početnej výhode aj slovenskí hráči - v rozmedzí 34. a 36. minúty sa gólovo presadili Patzelt a Repčík.

Slovenskí hráči si úspešne strážili svoj náskok aj po väčšinu záverečnej tretiny. V 54. minúte však German Tochilkin vyrovnal. V 56. minúte mali ruskí hráči po našej technickej chybe k dispozícii dôležitú presilovku, ktorú síce nevyžili, ale krátko po jej skončení predsalen skóroval Chernetsov, ktorý strelil vedúci a zároveň víťazný gól súpera. Ten istý hráč ešte prikrášlil výsledok o 25 sekúnd neskôr gólom do prázdnej bránky.

Hráči HK Dmitrov sa tak bez straty bodu stali víťazmi popradského turnaja so ziskom 8 bodov a skóre 31:4. Tím SR 15 skončil druhý so šiestimi bodmi a skóre 27:11. Rakúsky národný tím do 15 rokov má na treťom mieste 4 body za dve výhry. Poradie uzatvárajú domáci HK ŠKP Poprad a výber Poľska do 15 rokov - oba tímy majú zhodne po jednom bode.

Hodnotenie zápasu

Branislav Varga, tréner SR 15: "V prvom rade som veľmi rád za konfrontáciu s HK Dmitrov, s hráčmi ročníka 2003, ktorí prijali pozvanie na tento turnaj vďaka dobrým vzťahom s trénerom Sergejom Filinom. Družstvo HK Dmitrov je špičkou v moskovskom regióne v tejto vekovej kategórii, pravidelne poráža tímy Lokomotivu, Spartaku či CSKA Moskva. To znamená, že naši hráči nastúpili proti veľmi kvalitnému súperovi, ktorý má vo svojich radoch o rok starších hráčov. A mňa veľmi teší, že sme s týmto súperom hrali vyrovnanú partiu. Chlapci si naozaj siahli na dno svojich síl, a v 53. minúte sme ešte stále viedli 3:2 proti súperovi, ktorý veľmi často neprehráva. Síce sme všetci sklamaní, že sme v tomto faktickom finále turnaja prehrali, ale napriek tomu sme hráčov po zápase pochválili pretože podali obdivuhodný a veľmi oduševnený výkon."

Turnaj hráčov do 15 rokov o Pohár oslobodenia mesta Poprad - tretí deň:

HK Dmitrov - Slovensko "15" 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)
Góly:
24. Baryshev (Glotov), 30. Molodtcov (Ruzin, Rozhkov), 54. Tochilkin (Molodtcov), 58. Chernetsov (Kurakov), 59. Chernetsov - 26. Repčík (Sýkora), 34. Patzelt (Bartakovics), 36. Repčík (Sýkora)
Vylúčenia: 9:8, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0

Zostava SR 15:
Brankár: Korec
Obrancovia: Kremnický, Moško, Pánik, Žabka, Nátny, Štekláč, Čulík, Patzelt
Útočníci: Kurty, Petrovský, Repčík, Sýkora, Žlnka, Thomka, Bartakovics, Gabriel, Grega, Mešár, Suchý, Šotek

Hodnotenie turnaja

Branislav Varga, tréner SR 15: "Ostatné zápasy či už s poľskou alebo rakúskou "pätnástkou", prípadne s domácim popradským výberom, nás po defenzívnej stránke až tak veľmi nepreverili. Som však rád, že v ofenzíve sme ukázali kreativitu a kvalitu v útočných schopnostiach. Celý turnaj nám ukázal, že hoci sme boli spolu len 4 dni, tak všetci chlapci dodržiavali náš herný systém, ktorým sa chceme vyznačovať. Hráči ukázali srdce, a dokonca aj lídri, ktorí sú zvyknutí na vedúce úlohy vo svojich tímoch, sa tu podvolili pre spoločný úspech, dodržali taktiku a chceli za každú cenu vyhrať. Najviac ma potešilo, že hráči neskĺzli k individuálnej hre na produktivitu, čo sa na tejto úrovni často stáva. Všetci však naozaj ťahali za jeden povraz a vytvorili výbornú partiu. Po týchto zápasoch môžem povedať, že s radosťou budeme pracovať s týmito chlapcami. Ukázali nám výbornú spätnú väzbu či už v tréningových jednotkách alebo v zápasoch. Vďaka tomu vnímame, že ideme správnym smerom a verím, že odmenou nám budú dobré výsledky v budúcnosti."