Rusi vo finále možno bez trénera, Znaroks prestrelil gesto

MINSK - Tréner Olegs Znaroks môže chýbať na lavičke Ruska v nedeľňajšom finále hokejových majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku. Direktoriát turnaja sa bude zaoberať správaním kouča s lotyšskými koreňmi a nemeckým občianstvom počas záveru semifinále so Švédskom (3:1).

 

Oleg Znaroks, foto intOleg Znaroks

Znaroks ukázal švédskemu asistentovi Rikardovi Grönborgovi, že ho podreže. Kouč Ruska však túto verziu odmieta a tvrdí, že ho len bolelo v závere duelu v krku.
V sobotňajšom semifinále atakoval 11 sekúnd pred koncom Mikael Backlund útočníka Sergeja Plotnikova, za čo si vyslúžil trest na 5 minút plus do konca zápasu. Znaroks po zákroku dlho pokrikoval na Grönborga, hádku ešte vyostrilo gesto kouča Ruska. Spomalené televízne zábery odhalili, že naznačoval podrezanie krku.
"Bolelo ma v krku. Je tu veľká zima, sme neustále pri ľade, ale máme tenké obleky. Ledva hovorím, určite to počujete. My nemáme toľko dobrých lekárov ako Švédi. Čo sa týka incidentu na ľade, útočník súpera sa nezachoval športovo. Azda si Švédi nemysleli, že to necháme bez odozvy? Ak by som neupokojoval mojich zverencov, skočili by na ľad a mohlo sa stať čokoľvek. Zo Švédovej strany to bola provokácia," tvrdil po zápase Znaroks.