Jormakka má po zrážke so Šipačovom otras mozgu

MINSK - Fínsky hokejový obranca Pekka Jormakka z Tappary Tampere utrpel po zákroku Rusa Vadima Šipačova v druhej tretine súboja B-skupiny na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku otras mozgu. Lekári v miestnej nemocnici neodhalili podľa twitterovského konta fínskeho tímu žiadnu zlomeninu či poškodenie svalstva.

Fínsky útočník Pekka Jormakka skončil po zrážke s Vadimom Šipačovomm na nosidlách, foto SITA/AFínsky útočník Jormakka skončil po zrážke so Šipačovom na nosidlách

Pre zadáka Tappary Tampere sa šampionát pravdepodobne skončil, aj keď Fíni majú stále nádej, že v jeho závere by mohol hrať. "Asi už nenastúpi," priznal po zápase tréner Fínska Erkka Westerlund.
Jormakka po zrážke so Šipačovom ostal dlho ležať na ľade a zdravotníci ho ošetrovali priamo na hracej ploche. Následne Fína odniesli s hlavou v spevňovacom golieri na nosidlách a potom ho previezli do nemocnice. Hra bola na takmer desať minút prerušená. Alexander Ovečkin s Ollim Jokinenom o situácii debatovali pár minút s rozhodcami Mikaelom Nordom a Marcusom Vinnerborgom, ktorí sa rozhodli Rusa nepotrestať za tento zákrok. Situáciu však v pondelok ešte vyhodnotí disciplinárna komisia turnaja, ktorá môže Šipačovovi vymerať dodatočný trest.
Fínsko prehralo súboj s Ruskom 2:4 a po dvoch zápasoch je na turnaji bez bodu. V súboji sa zranil aj ruský hokejista Arťom Anisimov, ktorý si zlomil jeden z palcov. S porezanou rukou prišiel zase za zdravotníkmi Andrej Zubarev.