Jágr nevyhral v tejto sezóne nájazdy, burcuje tím ČR

Traja strelci gólov v dueli Čechov s Dánmi - Bjorkstrand (vľavo) a Larsen atakujú Jágra, foto SITA/AP

MINSK - Český hokejista Jaromír Jágr v tejto sezóne so svojimi tímami stále nepozná chuť víťazstva v rozstrele samostatných nájazdov. V zámorskej NHL New Jersey Devils ťahalo v tejto činnosti za kratší koniec v trinástich prípadoch a Jágr si túto nepriaznivú bilanciu preniesol aj do českej reprezentácie. Najskôr zverenci Vladimíra Růžičku neuspeli aj s Jágrom v zostave v rozstrele s Fínskom na Švédskych hrách v Štokholme a potom ani na majstrovstvách sveta v Minsku - so Švédskom a v sobotu nečakane aj s Dánskom.
Jágr zvyčajne na nájazdy nechodí, v Čižovka Arene však kouč Růžička rozhodol, že pôjde. Česi viedli v zápase 3:1, ale prišli o tento náskok a potom padli v rozstrele. "Mali množstvo šancí a pokojne mohli vyhrávať. Samozrejme, že stav 3:1 sme mali ubrániť, ale neurobili sme to. Dostali sme góly a urobili veľa chýb v obrane. Nepomáhame si. Jedna vec sú skúsenosti, ale tiež vždy hráme jeden na jedného. Vôbec sa nezdvojujeme, nepomáhame si vzájomne. Jeden hrá a ostatní sa len pozerajú. Tak sa nedá hrať na žiadnej úrovni, pretože sa zbytočne nadrieš a nič z toho nie je," povedal podľa iDnes.cz 42-ročný Jágr.
Česi zažili obdobnú prehru na svetovom šampionáte 2010 v Nemecku, kde prehrali s Nórskom. Vtedy sa po facke pozbierali a napokon získali zlato. Jágr vtedy nabudil tím emotívnym preslovom. "Teraz musíme vyhrať ďalšie dva zápasy. A to je pozitívna vec. Pretože vyhráme jedine vtedy, ak sa preberieme. Aj keby sme dnes nejako vyhrali a hrali podobne aj ďalšie zápasy, tak by sme sa potom aj zbalili a išli domov. Je smutné to hovoriť, ale všetko zlé je na niečo dobré. Ak nás toto neprebudí, potom nič," dodal Jágr.