HOCKEYSLOVAKIA PODCAST S MIROSLAVOM ŠATANOM: Národný štadión nie je naša priorita

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenský zväz ľadového hokeja prináša premiérovú epizódu HockeySlovakia podcast. Jeho prvým hosťom bol prezident zväzu Miroslav Šatan, ktorý hovoril o aktuálnych témach v slovenskom hokeji a v závere podcastu odpovedal aj na otázky verejnosti.

Zväzový šéf sa okrem iných problematík vyjadril aj k verejne diskutovaným témam potenciálnej výstavby národného štadióna a národného tréningového centra. Patria oba projekty medzi priority súčasného vedenie SZĽH? „Stavba multifunkčnej haly, ktorá by mala slúžiť na zorganizovanie budúcich majstrovstvách sveta na Slovensku, momentálne nie. Projekt vyžaduje obrovský objem peňazí, navyše pred jeho potenciálnou realizáciou zostáva nezodpovedaná jedna z kľúčových otázok, a síce využiteľnosť takejto multifunkčnej haly v sezónnom období,“ rozhovoril sa v podcaste Miroslav Šatan.

Témou číslo dva je národné tréningové centrum. Areál s potrebným hokejovým zázemím pre potreby slovenských reprezentačných výberov. Využívať by ho mohol aj mládežnícky národný tím s centralizovanou prípravou. V súčasnosti reprezentačná osemnástka, ktorá na tejto báze funguje v Piešťanoch. „Keďže na Slovensku je nedostatok ľadových plôch, na všetky reprezentačné sústredenia v sezóne vrátane mládežníckych kategórií musíme pravidelne zháňať ideálne zázemie. Miestami až prosiť kluby, aby nám uvoľnili ľad pre potreby národných tímov. Preto by bolo dobré mať vlastné tréningové centrum. Umiestnenie našich reprezentácií by jeho výstavbou prešlo pod kontrolu zväzu,“ pripojil Miroslav Šatan.

Ak si pustíte premiérovú epizódu HockeySlovakia podcast, nájdete v ňom odpovede aj na nasledujúce otázky:

Kto najviac zaujal Miroslava Šatana na Nemeckom pohári a koho by chcel vidieť v národnom drese aj na decembrovom podujatí vo Švajčiarsku? Ako pokračuje hľadanie generálneho manažéra mužskej reprezentácie? Je vedenie zväzu spokojné s nasadzovaním hráčov do 20 rokov v extraligových kluboch? Čomu sa v tejto súvislosti čuduje prezident SZĽH? Dodrží Miroslav Šatan sľub, ktorý dal hokejovému hnutiu ešte pred zvolením do tejto funkcie? Ako vyriešil metodické smerovanie slovenského hokeja po odchode fínskeho experta Jukku Tiikkaju? Aké šance dáva našej reprezentácii na MS 2020 a v kvalifikácii o účasť na ZOH 2022? Stále abstinuje?