Ešte sme neskončili, vravia Popradčania. Kapitán sa musí poradiť

Jeden pohár už získali, no o úspechu ešte nechcú hovoriť. Hokejisti Popradu si nedeľným triumfom na ľade Zvolena zabezpečili historické víťazstvo v základnej časti Tipos extraligy. Už v piatok v poslednom kole základnej časti si pred zrakmi svojich fanúšikov preberú Pohár Dušana Pašeka.

Ukazuje sa naša tvrdá práca, tvrdí Dmowski

Radosť v šatni bezprostredne po zápase bola tlmená. Ak niekto čakal veľké a hlasné oslavy, zostal sklamaný. Samozrejme, hráči neskrývali radosť. Ako však povedali, to hlavné ešte len príde. „Emócia je veľká,“ začal pozápasový rozhovor kapitán Daniel Brejčák. „Nepodarilo sa to takým hráčom, ako bol Arne Kroták. Ani ďalším veľkým osobnostiam popradského hokeja. Teším sa, chalani mi gratulovali, že som prvý kapitán, ktorý s Popradom vyhral základnú časť. Ale nie je to to, čo by sme chceli. Ideme ďalej,“ povedal 37-ročný obranca.

Podobne to vníma aj Ryan Dmowski. Najproduktívnejší hráč Popradu rozhodol duel pod Pustým hradom gólom v predĺžení. „Je to len začiatok niečoho špeciálneho. Chceme to využiť na to, aby sa nám čo najlepšie darilo v play-off, čo je najdôležitejšia časť sezóny. Ukazuje sa naša tvrdá práca, ktorú sme odviedli. Takže sme na seba veľmi hrdí. Ale stále sme neskončili,“ tvrdí americký legionár.

Aktuálne tretí najproduktívnejší hráč celej súťaže má nemalú zásluhu na výborných výsledkoch svojho tímu. Aj jeho spoluhráči si uvedomujú dôležitosť útočníka, ktorý hrá svoju prvú sezónu mimo rodnú krajinu. „Možno mal teraz pár zápasov odmlku, ale dnes to zobral na seba. Sme radi, že je v našom tíme a dôležitými gólmi rozhodol veľa zápasov. Ale máme množstvo kvalitných hráčov. Ryan je v našej skladačke veľmi dôležitý,“ myslí si Brejčák.

From zero to hero

„Sme radi. Celú sezónu sme tvrdo pracovali a boli sme za to odmenení prvým miestom,“ nadviazal na svojich spoluhráčov Tomáš Záborský. „Tešíme sa, že sme to dnes dotiahli a pred posledným zápasom už na to nemusíme myslieť. Dobre sa pripravíme na play-off,“ verí skúsený krídelník s bohatými medzinárodnými skúsenosťami.

Základná časť, ktorú Poprad uzavrie v piatok v domácom derby proti Spišskej Novej Vsi, síce vyvrcholila pre „kamzíkov“ tým najlepším možným spôsobom, nie vždy to však bola prechádzka ružovou záhradou. Po zlých výsledkoch nahradil na lavičke Čecha Trottera Američan Todd Bjorkstrand, ktorý priviedol tím k Poháru Dušana Pašeka. „Vraví sa ´from zero to hero´. Je to pekné, ale ešte nie je koniec, určite nie. Myslím si, že sme sa stali víťazným mužstvom, ktoré dokáže vyhrať, aj keď nie je v zápase lepšie. O tom je hokej,“ pokračuje Brejčák. Na veľké oslavy v tábore Popradu nie je čas.

„Ešte máme v piatok veľké derby a stále to bude mať svoju emóciu. Nemôžeme to vypustiť, veď hlavná časť sezóny sa ešte len blíži. Ak tréner dovolí, dáme si nejaké pivko, chvíľku sa budeme radovať a ideme ďalej.“

Ak nevyhráte posledný zápas sezóny, nikto si to nepamätá

V piatok pred zaplneným hľadiskom odovzdajú Popradčanom Pohár Dušana Pašeka. Téma prišla aj na to, či sa ho kapitán Daniel Brejčák dotkne. Vôbec neviem, čo budem robiť, nemám s tým žiadnu skúsenosť. Mám sa ho dotknúť alebo nie? Budem sa musieť s niekým poradiť. Asi niekomu zavolám,“ usmieval sa nevysoký bek.

Marek Hecl

Todd Bjorkstrand. Tréner, ktorý doviedol Poprad k Poháru Dušana Pašeka. Zdroj foto: TASR

Náročnosť cesty za historickým triumfom v základnej časti si uvedomuje aj Záborský. „Bolo to ako na horskej dráhe. Výborná príprava a dobrý vstup do sezóny. Potom sa to trochu zadrhlo, mali sme krízu. No potom sme sa opäť dostali na víťaznú vlnu a už sme prvé miesto nepustili. Teraz na konci základnej časti to možno nebolo úplne presvedčivé, ale mali sme veľa chorých hráčov. Čas do play-off využijeme na to, aby sme sa doliečili a boli pripravení na play-off,“ opisoval priebeh ročníka bývalý reprezentant Slovenska.

Aj on si vie, že to hlavné ešte len príde. „Mali sme pred sezónou nejaké ciele. Vyhrali sme Tatranský pohár a teraz Pohár Dušana Pašeka. No pokiaľ nevyhráte posledný zápas sezóny, nikto si to nezapamätá. Sústredíme sa na play-off, čo je naša priorita,“ dodal Tomáš Záborský.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
4
40 (7,50 %)
Strely na bránu Strely na bránu
44 (9,09 %)
40 (90,91 %)
Zákroky Zákroky
37 (92,50 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/2 (50,00 %)
1/2 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
39/66 (59,09 %)
Vhadzovania Vhadzovania
27/66 (40,91 %)
Kompletný prehľad zápasu