Dve nuly za cenu jedného športtestera

ŽILINA (SZĽH) – Konečne sa mohol vydať na cestu za svojim cieľom, ale momentálne má od neho ešte veľmi ďaleko. Nový klub na scéne Vlci Žilina je pripravený urobiť čokoľvek, aby sa na jar budúceho roka mohol tešiť z návratu do extraligy.

Žilinčania možno prevýšili vlastné očakávania. Z dvoch zápasov síce nemožno urobiť adekvátny záver, no za zmienku stoja rezultáty, ktorými sa prezentovali proti súperom z Levíc a Považskej Bystrice (7:0 a 9:0). „Na novú sezónu sa teší asi každý športovec. Zvlášť vtedy, keď ide robiť to, čo ho baví po veľmi dlhej pauze. Trénovanie je jedna vec a hranie hokeja druhá. Vážime si, že môžeme hrať a veríme, že to bude trvať čo najdlhšie,“ nechal sa počuť najdôležitejší strojca dvoch žilinských výhier po sebe brankár Patrik Romančík.

Skalický rodák v priebehu 120 minút neinkasoval ani raz a v záverečnom súčte zneškodnil všetkých štyridsaťšesť pukov smerujúcich na neho. „V prvom rade patrí pochvala celému tímu. Spoluhráči podali skvelé výkony. Na Považí to predsa len bolo trochu ťažšie, hoci výsledok je jednoznačný. Dve čisté kontá určite dodajú sebavedomie. A či mi oba tímy nevedeli streliť gól? Pravdepodobne nie,“ schuti sa rozosmial Romančík, ktorý je od augusta „v chomúte“, keď uzavrel manželstvo s priateľkou Líviou.

Žilinský brankár Patrik Romančík. Zdroj: Facebook/Vlci Žilina

Žilina dvom protivníkom nastrieľala dokopy šestnásť gólov a doposiaľ nedostala ani jeden. Vo futbale by si už niektorí brankári začínali rátať nepriestrelnosť. V hokeji je to len zbožné prianie a zriedkavý jav. „Minulý rok som sa celkom držal po príchode do Liptovského Mikuláša. Až v Poprade som dostával góly, ale tam sme sa radovali z úspechu. Nebolo to také, ako teraz, no stále tvrdím, že je to vizitka nás všetkých,“ vyžarovala skromnosťou jednotka v bráne Žiliny.

Pod Dubňom počnúc nedeľňajším stretnutím s Považanmi po deväťgólovej kanonáde do ich siete zaviedli v šatni vyhlásenie najlepšieho hráča zápasu. Žilinský kustód Marián Meluš odovzdal symbolický zlatý športtester prvému majiteľovi. „Chvíľu sa z tejto ceny poteším, ale po ďalšom kole ju budem musieť posunúť niektorému spoluhráčovi. Samozrejme, verím, že aj ďalší súboj bude pre nás víťazný a podmienime tomu všetko. Do vlastnej vitrínky si budem ukladať iné ocenenia. Toto bude kolovať po kabíne,“ s úsmevom dorozprával pre hockeyslovakia.sk 26-ročný ochranca žilinskej svätyne Patrik Romančík.


Ďalšie články