1. liga: obhajca prvenstva zaváhal v Prešove

1. HL SR

BRATISLAVA (SZĽH) - Prvenstvo v druhej najvyššej súťaži budú obhajovať hokejisti Bardejova. Tí však v prvom kole prehrali v Prešove 4:5 po predĺžení. Prievidzký nováčik mal na úvod náročného súpera, na Spiši však prehral prijateľným výsledkom 1:3. Aj v tejto sezóne vám bude prinášať podrobný výsledkový sumár a reportáže z jednotlivých súbojov prvej ligy. Zatiaľ prinášame výsledky, podrobnosti z každého zápasu zverejníme v priebehu dnešného večera.

PREŠOV - BARDEJOV 5:4 po predĺžení
Súhrn zaslal klub HC Prešov 07
Zápas výbornej prvoligovej úrovne. V prvej tretine boli obe mužstva opatrnejšie, padli iba dva góly. V druhej tretine bol Prešov útočnejší, na obidvoch stranách sme
videli veľa pekných hokejových akcií, ale aj množstvo vylúčených. V tretej tretine až do 17. minúty mal Prešov mal viac z hry, ale svojou vlastnou chybou sa nechal v 17. minúte vylúčiť na štyri minúty a v tejto presilovke dokázali Bardejovčania vyrovnať. Druhá a tretia tretina dokázala hokejových fajnšmekrov dokonale uspokojiť. zápas skončil po riadnom čase nerozhodne a Prešov v predĺžení zaslúžene vyhral.
HC Prešov 07 - Bemaco HC 46 Bardejov 5:4 po predĺžení (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
Góly:
19. a 64. M. Náhlik, 24. S. Gavač, 39. V. Kubus, 41. J. Románek - 59. a 60. V. Polaček, 9. Bochňa, 28. T. Stríž, 538 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - PRIEVIDZA 3:1
Súhrn zaslal klub HK Spišská Nová Ves
Domáci od úvodného vhadzovania zatlačili hostí pred vlastnú bránku a bolo len otázkou času, kedy kapitulujú. Avšak jediný úspech prvej tretiny zaznamenal domáci F. Novák po prihrávke Prokopa  v 6. minúte. V úvode druhej tretiny hostia tesne po skončení presilovky vyrovnali gólom Mendela. Domáci pokračovali v nátlakovej hre a poštandardnej situácii Prokop znovu strhol vedenie na stranu domácich. V 33.min nepremenil domáci Smotrila trestné strieľanie. Hostia hru vyrovnali a niekoľko sľubných šancí zlikvidoval brankár Lipovský. Dobre zabezpečená obrana hostí a dobrý výkon brankára Beláka pokračoval aj v záverečnej tretine. Gólovú poistku zaznamenal po individuálnej akcii L. Nováka v 57.min Findura. Celkovo bol zápas poznačený začiatkom sezóny. Výkon hostí však naznačil, že budú ťažkým súperom pre každého.
HK Spišská Nová Ves - MšHK Prievidza 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly:
6. Filip Novák, 27. J. Prokop, 58. M. Findura - 23. M. Mendel, 435 divákov

TRNAVA - TREBIŠOV 3:4 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľka: Dominika Handzušová
Hostia boli v úvode lepším tímom na ľade, vydarený vstup do zápasu potvrdili gólom Králika z presilovky a ten istý hráč pridal druhú trefu v 9. minúte. Trnava zakončovala svoje útoky jednoduchými strelami, ktoré Gašparovič bez problémov vyriešil. Nástup do druhej tretiny mala lepší pre zmenu Trnava, hra sa však začala kúskovať pre vylúčenia. V 30. minúte sa práve v presilovke domáci tešili z kontaktného gólu, o ktorý sa dorážkou postaral Rosa. Dvoma zlepenými gólmi v závere tretiny celkom otočili stav stretnutia. Vyrovnal Daráš z prvej po pohľadnej kombinácii na jeden dotyk, následnú presilovku využil Šišmič len štyri sekundy pred koncom tretiny. V tretej sa Trnava naďalej držala na dostrel, v 49. minúte však prišlo vylúčenie, ktoré potrestal Zemko strelou spomedzi kruhov. V závere mohol rozhodnúť Pavličko, no mieril privysoko, a tak nasledovalo predĺženie i nájazdy, po ktorých sa zásluhou Pavlička tešili z výhry hostia.
HK Gladiators Trnava - HK Trebišov 3:4 po sam. nájazdoch (0:2, 3:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly:
30. D. Rosa, 40. Daráš, 40. Šišmič - 4. a 9. I. Králik, 51. J. Zemko, rozhodujúci sam. nájazd J. Pavličko, 163 divákov

MICHALOVCE - TOPOĽČANY 3:4 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
V stretnutí priemernej úrovne sa diváci gólov dočkali až v druhej tretine. Skóre zápasu otvoril v 26. minúte počas presilovky o dvoch hráčov hosťujúci Káčer. Domácim hokejistom sa podarilo vyrovnať v polovici druhej časti, keď sa po Šimčákovej prihrávke presadil Čížek. Následne zaúradoval druhý michalovský útok, keď najskôr poslal Duklu do vedenia Linet a potom v 34. minúte po Cmorejovej presnej strele už domáci viedli o dva góly - 3:1. Topoľčanom sa podarilo v závere druhej tretiny streliť kontaktný gól, keď sa presadil po nádhernej prihrávke Bednárika Guba. V záverečnej časti mali viac z hry hostia, ktorí svoju prevahu korunovali vyrovnávajúcim gólom Káčera. Predĺženie o víťazovi nerozhodlo, a tak museli na rad prísť samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hostia, keď svoje nájazdy premenili Jozef Mihálik, ako aj Gráčik, zatiaľ čo na domácej strane neboli úspešní Palovčík ani Čížek.
HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 3:2, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly:
32. P. Čížek, 33. Cmorej, 34. J. Linet - 26. a 57. L. Káčer, 38. P. Huba, rozhodujúci sam. nájazd J. Gráčik, 1120 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 2:7
Dopisovateľ: Štefan Konečný, HK 95 Považská Bystrica
Hostia v úlohe favorita zápasu začali hneď od začiatku napĺňať svoju úlohu. Po dvoch góloch z presiloviek viedli v 9. minúte už 3:0. V závere tretiny Kubáň upravil na hrozivých 0:4 z pohľadu domácich. V druhej tretine sa hra vyrovnala. Hostia pod dojmom pohodlného náskoku poľavili, čo domáci využili na skorigovanie gólom Koledu v oslabení. Vzápätí však z presilovky zvýšil Sajko, keď nahodil od modrej čiary puk na domáceho brankára Bačíkovského, ktorý mal zakrytý výhľad. V záverečnej časti pridali Liptáci ďalšie dva góly, ktoré strelil Holiga. Panteri nevyužili ani dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, ale v závere skorigoval ešte stav peknou strelou zápästím junior Kostelanský. Priemerný prvoligový zápas rozhodla prvá tretina, ktorú hostia vyhrali 4:0! Domáci inkasovali až päť gólov v oslabení. Domáci Filo a Bujdák dostali vyššie tresty 5 minúte plus do konca zápasu. Minimálne prísne bolo vylúčenie Bujdáka.
HK 95 Považská Bystrica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:7 (0:4, 1:1, 1:2)
Góly:
36. Koleda, 55. Kostelanský - 2. Poliaček, 7. J. Kuric, 9. R. Macík, 18. Kubáň, 37. Sajko, 41. a 55. J. Holiga, 160 divákov

DETVA - SENICA 3:5
Súhrn zaslal klub HC 07 Detva
Domáci nastúpili na zápas nekoncentrovane, a aj keď v druhej a tretej tretine boli aktívnejší a vypracovali si viac gólových príležitostí, skúsený súper si už víťazstvo nenechal ujsť, a tak prvé body putujú do Senice.
HC 07 Detva - HC Dukla Senica 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Góly:
26. a 52. Indrych, 8. Špila - 4. a 22. Lantoš, 10. M. Hreus, 13. Vaškovič, 59. Čunderlík, 101 divákov


Fotogaléria