Disciplinárna komisia SZĽH začala disciplinárne konanie voči 4 hráčom za neoprávnený štart

BRATISLAVA (SZĽH) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja začala disciplinárne konanie voči štyrom hráčom seniorských extraligových klubov za neoprávnený štart.

Disciplinárna komisia SZĽH tak rozhodla na základe ustanovení Prestupového poriadku, na základe smernice o podmienkach cezhraničného pôsobenia klubov, na ktorý prestupový poriadok poukazuje, a tiež na základe uznesenia Pro-hokeja z roku 2017, ktorý bez časového obmedzenia určil podmienky striedavého štartu v kluboch extraligy seniorov, čiže aj na sezónu 2016/2017 aj na sezónu 2017/2018 (nižšie pripíjame jeho plné znenie).

Uznesenie Pro-hokeja z roku 2017 vyhlasuje, že: „Hráči vekovej kategórie senior môžu štartovať len za klub, v ktorom daný hráč odohral prvé majstrovské stretnutie po dni 15.2.“

Boris Sádecký, Marek Hecl, Patrik Bačík (všetci HK Dukla Trenčín) a Pavol Skalický (HC05 Banská Bystrica) teda porušili tieto nariadenia, keď po 15. februári nastúpili na súťažný zápas KHL za klub HC Slovan Bratislava, a následne aj za klub v extralige seniorov.

Od prijatia vyššie spomínaného uznesenia Pro-hokejom nedošlo k zmene týchto predpisov a Pro-hokej navyše neinicioval ani zmenu celého uznesenia ani zmenu týchto predpisov.

V ostatných súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja funguje obmedzenie striedavého štartu do 31.1. Hráč môže po tomto termíne nastúpiť rovnako už len za jeden klub.

 

Celé znenie uznesenia Pro-hokeja z februára 2017