DK SZĽH pozastavila činnosť Marekovi Mašlonkovi

BRATISLAVA (SZĽH) – Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) pozastavila činnosť michalovskému útočníkovi Marekovi Mašlonkovi s účinnosťou od 21. apríla. Dôvodom bolo narazenie popradského útočníka Dávida Skokana na mantinel v utorňajšom štvrtom semifinále play-off hokejovej extraligy.

Inkriminovaný moment, na základe ktorého podal podnet na disciplinárku popradský klub, sa udial v 60. minúte spomínaného duelu. Dávid Skokan v ňom najskôr gólom do prázdnej bránky spečatil skóre stretnutia na konečných 5:2. Následne, otočený tvárou k mantinelu, dostal nečakaný úder zozadu od Mareka Mašlonku.

„Hráč sa mal dopustiť konania, ktoré vykazuje znaky disciplinárneho previnenia vrazenie na mantinel. Vzhľadom na závažnosť konania ako aj vzhľadom na závažnosť následku rozhodla disciplinárna komisia tak, že vydala predbežné opatrenie, ktorým zakazuje Marekovi Mašlonkovi výkon športovej činnosti s účinnosťou od 21. apríla,“ píše sa v uznesení disciplinárnej komisie SZĽH.

Podnety na zväzovú disciplinárku po predmetnom štvrtom stretnutí podal aj druhý účastník série HK Dukla Ingema Michalovce, a to na popradských hokejistov Adama Drgoňa a Marcela Haščáka. DK SZĽH však v tejto súvislosti nezačala disciplinárne konanie Tresty, ktoré obom hráčom udelili rozhodcovia daného stretnutia, považuje disciplinárka za dostatočné.

Stav semifinálovej série medzi Michalovcami a Popradom je vyrovnaný 2:2 na zápasy. Piaty duel je na programe vo štvrtok.