Býci šokovali Spišiakov a lepia sa na vedúci Slovan

Skvelé výkony striedajú s nepochopiteľnými výpadkami. Hokejisti Spišskej Novej Vsi v úvode sezóny ukazujú, že tak ako sú schopní naplniť svojich fanúšikov hrdosťou na emblém rysa, dokážu ich aj rozladiť nepochopiteľnými výpadkami. Aj preto získali napriek nespornému potenciálu v šiestich zápasoch iba šesť bodov.

V nedeľňajšom domácom stretnutí proti Novým Zámkom predviedli zverenci trénera Vlastimila Wojnara dokonalú ukážku toho, ako sa dá prehrať vyhratý zápas. Po štyridsiatich minútach viedli zásluhou využitých presiloviek legionárov Verbeeka a Kerbashiana 2:0. V 45. minúte dostali po vylúčení Michala Romana šancu na spečatenie osudu hostí, no stal sa presný opak. Sekundu pred návratom 24-obrancu z trestnej lavice unikol jeho rovesník Richard Ondrušek a gólom v oslabení otriasol psychikou Spišiakov.

„Výbornú prácu tam odviedol Hatala. Vybojoval puk v rohu, prihral mi to Klempa a potom som už išiel sám na bránku,“ popísal zlomový moment jeho autor. „Teší ma, že som pomohol naštartovať tím. Prvé dve tretiny sme totiž nehrali svoju hru. Našťastie nás podržal brankár a držal nás v hre. Otočili sme to a tešíme sa z víťazstva.“

Na gól Ondrušeka nadviazal o necelých sedem minút neskôr svojim prvým gólom sezóny spomínaný Roman a dokonalý obrat skompletizoval o minútu a pol neskôr z trestného strieľania Tomáš Mikúš.

„Zápas sa nevyvíjal v náš prospech, ale stále sme verili a nevešali sme hlavy. Takýto prístup sa nám vyplatil. Vraveli sme si, že tri góly sa dajú streliť v hokeji bežne a to bol základ obratu,“ prezradil útočník, ktorý sa vrátil do extraligy po štvorročnom pôsobení v Česku. Aj jeho zásluhou zažívajú Zámky skvelý štart do sezóny a po zavŕšení víťazného hetriku dýchajú na krk vedúcemu Slovanu.  

„Som rád, že sme tento víkend odohrali dva zápasy vonku a máme šesť bodov. Po dlhých cestách je to veľké povzbudenie do ďalšej práce,“ odfúkol si T. Mikúš, podľa ktorého je tajomstvo novozámockého úspechu v podstate jednoduché. „Myslím si, že hráme tímovo a máme správnu mentalitu. Za každého stavu sa snažíme robiť správne veci. Potom sa to vráti v podobe výsledku. “

Býci sa so ziskom trinástich bodov delia o čelo tabuľky so Slovanom a Zvolenom. Zatiaľ čo v prípade tých sa takéto umiestnenie čakalo, Nové Zámky sú pre všetkých príjemným prekvapením.

„Ja sa na tabuľku nepozerám. Do každého zápasu ideme po tri body a som rád, že sme teraz vyhrali tretíkrát v rade. Na našom prístupe sa však nič nemení. Vždy chceme vyhrať najbližší zápas,“ zdôraznil R. Ondrušek.

Vyhrať každý zápas chcú aj Spišiaci. V novej sezóne sa im to však zatiaľ podarilo iba dvakrát, pričom z posledných troch domácich zápasov spackali dva v tretej tretine. V súbojoch proti Liptovskému Mikulášu i Novým Zámkom prehrali záverečnú dvadsaťminútovku zhodne 0:3.

„Po štyridsiatich minútach sme mohli viesť aj vyšším rozdielom. Nestalo sa nám prvýkrát, že sme sa akoby uspokojili a potom sme inkasovali gól pri našej vlastnej presilovke. To sa nesmie stávať. Ešte som nezažil, aby sme v priebehu šiestich zápasov inkasovali trikrát pri našej početnej prevahe. Tam sa to rozhodlo, pretože súpera sme postavili na nohy a niečo také je neakceptovateľné,“ hromžil po nedeľňajšej prehre útočník Juraj Majdan.

Nielen on dobre vie, že ak vedie tím doma po dvoch tretinách 2:0, tak má dohrať zápas úplne inak.

„Stále si opakujeme, že takéto zápasy musíme udržať s rozumom. Nové Zámky nemali takmer nič a my sme im tie body darovali. Hokej sa hrá 60 minúty a opäť raz sme zistili, že jedna vypustená dvadsaťminútovka môže byť osudná. Chce to zodpovednosť a disciplínu. To tam nebolo. Asi sme si už v hlavách mysleli, že to máme vyhraté. Toto myslenie musíme zmeniť,“ dodal prehrou rozladený útočník Spišskej Novej Vsi.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
3
0 (0,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
0 (0,00 %)
27 (90,00 %)
Zákroky Zákroky
37 (94,87 %)
2/7 (28,57 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
5/7 (71,43 %)
0/39 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/30 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu