Bude stáť trojstý bod tristo eur?

ZVOLEN (SZĽH) - Prekvapenie na úkor majstra sa nekonalo. Zvolen potvrdil papierové predpoklady a zdolal v prvom kole novej sezóny Spišskú Novú Ves 5:2. Výsledok síce hovorí jasnou rečou, osud zápasu bol však až do 52. minút otvorený. Hrdinom bol krídelník prvého domáceho útoku Peter Zuzin, ktorý s bilanciou 3+1 najvýraznejšou mierou potiahol domácich k trom bodom.

Práve posledný gól padol v 59. minúte do opustenej bránky hostí. „Keď to dával Maroš Jedlička pred bránku, išiel puk dnu a rozmýšľal som, či ho nechám, alebo strelím tretí gól. Podarilo sa mi to vďaka celému tímu, vďaka našej formácii, v ktorej sa všetci traja cítime výborne. A toto je zrkadlo,“ vravel novinárom bezprostredne po zápase 31-ročný univerzál. „Dôležité je, že do súťaže sme vstúpili víťazne. V nedeľu nás čaká ďalší zápas a dúfam, že nám to takto pôjde ďalej.“

Odchovancovi HKM to sypalo už v príprave, so siedmimi gólmi sa stal najlepším strelcom tímu. A formu si preniesol aj do súťaže. Okrem bodovej žatvy dvakrát nastrelil žrď Melicherčíkovej bránky. „Neviem, čím to je, ale najdôležitejšia je asi psychická pohoda, dôvera trénerov a celého tímu. To je hlavné a podstatné pre každého hráča. Potom už je len na ňom, ako to speňaží,“ analyzuje Zuzin.

Záverečný presný zásah pre neho nebol obyčajný. Vďaka nemu sa dostal na métu 300 bodov v našej najvyššej súťaži. Keď sa to sčíta s hetrikom, Zuzina určite nečaká žiadny lacný špás. „Nevedel som o tom, akurát teraz mi to povedali chalani v šatni. Hovorili tam o nejakej trojke, mysleli tým tristo eur. Ale neviem, to sa mi zdá veľa, možno mi na to dakto ešte musí prispieť,“ smeje sa dvojnásobný majster Slovenska.

Neviem, čím to je, ale najdôležitejšia je asi psychická pohoda, dôvera trénerov a celého tímu. To je hlavné a podstatné pre každého hráča. Potom už je len na ňom, ako to speňaží.

Ihneď po strelení gólu korčuľoval po puk Marek Viedenský. Kde skončí? „Peťo Slančík (manažér pre výstroj, pozn.) určite niečo vymyslí, pekne to polepí a napíše tam odkaz, aby som si to zapamätal. Vezmem si ho domov a dám si ho niekde do vitríny, aby som ho mal na pamiatku na očiach,“ dodal Zuzin.

Spišiaci zanechali pod Pustým hradom sympatický dojem. V úvode sa dostali do vedenia a kto vie, ako by sa zápas vyvíjal, keby tesný náskok udržali dlhšie. „Ja si myslím, že ani začiatok nebol dobrý. Tretiu tretinu sme hrali trochu lepšie, ale dve tretiny sme boli pomalší, slabší v osobných súbojoch. Domáci boli jednoznačne efektívnejší v koncovke,“ vravel tréner Mosnár a Róber Ďzugan doplnil: „Bolo vidieť, že hráme u majstra. Kvalita bola na ich strane, od začiatku diktovali tempo. Škoda, za stavu 2:1 pre domácich sme mali vyložené šance, jednu aj ja a spravil som zbytočnú somarinu.“

Aj piatkový duel ukázal, že nováčika nečaká v extralige prechádzka ružovou záhradou. Na ľade majstra však určite nesklamal. „Hráči sú vyspelejší aj po systémovej stránke, zručnosti majú na vyššej úrovni. No aj finále so Žilinou bolo veľmi kvalitné. Kto to pozeral, videl aj vtedy veľa extraligových hráčov. So Zvolenom sa to ale nedá porovnávať. Je to majster extraligy a bol o triedu lepší,“ porovnáva Džugan. „Aj v prípravnom zápase so Zvolenom bolo vidieť rozdiel a hovoril som, že v extralige to bude ešte náročnejšie. Musíme sa z toho poučiť, nemáme si z čoho vyberať, všetky mužstvá budú silné,“ dodal na záver Miroslav Mosnár.