Zraneného Bučeka nahradí v nominácii na dvojzápas proti Nemcom Kukuča

ZVOLEN (SZĽH) – V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na dvojzápas s Nemeckom vo Zvolene prišlo v utorok k jednej zmene. Zraneného útočníka Samuela Bučeka nahradí Andrej Kukuča.

„Samo pricestoval so svalovým zranením v dolnej časti tela. Po konzultácii s reprezentačným lekárom a fyzioterapeutom sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať zhoršenie jeho zdravotného stavu aj vzhľadom na klubové povinnosti v súvislosti s blížiacim sa play-off. V priebehu dňa sa k nám pripojí Andrej Kukuča,“ uviedol na margo zmeny asistent trénera Peter Frühauf. 

Útočníka Nitry, s 53 bodmi aktuálne najproduktívnejšieho hráča TIPOS Extraligy, veľmi mrzí, že prišiel o možnosť obliecť si dres národného tímu v dvojzápase proti Nemecku. „Prišiel som na zraz, pretože som veľmi chcel hrať, hoci som vedel, že mám čerstvé svalové zranenie. Všetci vrátane lekára a fyzioteraputa urobili maximum, aby som nastúpil, bohužiaľ, zdravotný stav mi to nedovolí. Je mi to úprimne ľúto. Tešil som sa, že si oblečiem národný dres, že budem reprezentovať svoju krajinu. Bohužiaľ, okolnosti sú proti. Musím to prijať. Dúfam, že sa do národného tímu v tejto sezóne ešte dostanem a potvrdím, že dokážem byť platný hráč pre slovenskú reprezentáciu,“ dodal k situácii Samuel Buček.

Andrej Kukuča má na konte tri reprezentačné štarty, pripísal si ich minulý rok v novembri na Nemeckom pohári v Landshute. V tejto sezóne odohral za Poprad v TIPOS Extralige 42 duelov, v ktorých strelil 16 gólov a pridal k nim 11 asistencií.