Winter Classic aj na Spiši

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SZĽH) - V piatok 7. februára sa v Novoveskej Hute - mestskej časti Spišská Nová Ves uskutočnil zaujímavý hokejový duel pod holým nebom, navyše na prírodnom ľade. Miestny hokejový klub ŠK ROHALS vyzval k vzájomnému zápasu svojich rivalov zo susednej dediny Ferčekovce, rovnako sesterskej mestskej časti. Pikantériou duelu bola účasť bývalých majstrov sveta, ktorí si počas Kaufland Cupu v neďalekom Poprade nenechali ujsť príležitosť zahrať si reálny hokejový zápas s amatérmi na prírodnom ľade

„Opäť sme sa na chvíľku vrátili do detských čias. Hralo sa bezkontaktne, mali sme iba korčule, rukavice a hokejku. Nasadenie bolo ale pravé, ako za starých detských čias. Hokej sa teda vracia ku koreňom a sme radi, že sme svojou účasťou mohli potešiť týchto hokejových nadšencov,“ rozhovoril sa po zápase Miroslav Šatan, ktorý posilnil domáci celok ROHALS. 

ŠK ROHALS je v prebiehajúcej sezóne účastník dvoch amatérskych hokejových ligách na Spiši (Levoča a Spišská Nová Ves). Tradícia prírodného ľadu v dedine trvá už dlhé desaťročia, pričom aj z nej vyšlo niekoľko ligových hokejistov. Susedov a dlhoročných hokejových rivalov zo Športového klubu Ferčekovce (ŠKF) posilnil Róbert Petrovický a do útoku nastúpil aj Ján Lašák. Petrovický sa tradične predviedol ako skvelý organizátor hry. Ako niekdajší center nechával skvelými prihrávkami do „jazdy“ vyniknúť svojich spoluhráčov. „Vždy, keď nastúpime na zápas, nech je kdekoľvek, chceme hrať naplno. Máme to proste v sebe. O to viac, keď sme videli nasadenie oboch tímov,“ komentoval hru ešte počas zápasu Róbert Petrovický. 

Naopak, bývalý reprezentačný brankár Ján Lašák chcel tentokrát strieľať góly. „Chcem dať gól, mám z toho potom obrovskú radosť. Akciu sme si užili a už teraz sa tešíme na druhý ročník,“ ukončil hodnotenie zápasu reprezentačný tréner brankárov Ján Lašák. 
 


Fotogaléria