Výber SR 17 prehral v Kazani s USA

KAZAŇ / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskí hokejisti do 17 rokov prehrali v druhom zápase na turnaji v Kazani s výrazne favorizovaným výberom USA 1:7. Mladí Slováci vzdorovali najmä v prvých dvoch tretinách.

Američania sa po prvý raz gólovo presadili v 13. minúte. Naši hráči mohli ešte do konca prvej tretiny vyrovnať, veľkú príležitosť mali v 19. minúte. Potom však inkasovali gól do šatne a po prvej prestávke bol stav 2:0 pre hráčov USA. V 30. minúte prišiel gól slovenského tímu. Demek z pravého rohu prihral Kupčovi, jeho strelu síce americký brankár vyrazil, ale na dorážku Štefančíka už nedosiahol. Výsledkový zlom prišiel po 35. minúte, keď Američania v rozmedzí niekoľkých minút dvakrát skórovali, pričom úspešne využili početnú prevahu. V tretej tretine pridali favorizovaní hráči ešte tri góly, a hoci mladí Slováci dokázali počas celého zápasu vzdorovať, nedokázali už konečný výsledok zmierniť ďalšími gólmi.

V nedeľu čaká na zverencov trénera Jána Lipianskeho posledný súper, keď si zmerajú sily so Švajčiarskom.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov – Kazaň, Rusko:

USA „17“ – SR „17“ 7:1 (2:0, 2:1, 3:0)
Gol SR:
30. Štefančík (Demek, Kupčo)

Zostava SR: Marinov – Bečár, Kapičák, Rajzík, Kliment, Kocúr, Gregor, Chovaniak, Miklovič – Kupčo, Malík, Svitač, Demek, Ožvald, Slafkovský, Bačo, Nemec, Géci, Šotek, Babeliak, Štefančík