Vedenie NHL odporúčilo predĺženie karantény

NEW YORK - Vedenie zámorskej NHL odporučilo hokejistom aj zamestnancom zostať v izolácii až do 6. apríla. Pôvodný termín predĺžili o desať dní, informovala o tom agentúra AP. V USA sa nový koronavírus rýchlo šíri, keď hlásia takmer 55.000 nakazených a 782 úmrtí.

V pondelok vedenie ligy telefonovalo s členmi Rady guvernérov a generálnymi manažérmi ohľadom situácie, stále však nie je jasné, či sezónu dohrajú. Komisár Gary Bettman avizoval, že rozhodnutie padne v súčinnosti s úradmi verejného zdravia a profiliga pracuje s niekoľkými scenármi

Vedenie zámorskej hokejovej NHL od 1. apríla tiež zníži mzdy zamestnancov v administratíve o 25 percent. Podľa ESPN sa škrty dotknú pracovníkov s príjmami presahujúcimi 75.000 amerických dolárov ročne. Opatrenie by malo lige pomôcť minimalizovať ekonomické straty spôsobené pandémiou koronavírusu.

Hráčov a zamestnancov klubov sa škrty plánované vedením NHL zatiaľ netýkajú. Jednotlivé kluby už ale zaviedli vlastné úsporné opatrenia, napríklad vedenie Montrealu Canadiens sa rozhodlo od 30. marca dočasne prepustiť 60 percent zamestnancov. Zároveň zriadilo špeciálny fond vo výške šesť miliónov dolárov, z ktorého im bude ďalej hradiť poistenie a vďaka ktorému budú zamestnanci dostávať najbližších osem týždňov 80 percent z platu.

.