V súboji o bronz necháme na ľade aj život, sľubuje Čech Zadina

BUFFALO 5. januára (SITA) - Česká hokejová reprezentácia do 20 rokov síce viedla vo štvrtkovom semifinále na juniorských MS v americkom Buffale nad výberom Kanady 1:0, no potom favorit zabral naplno, vyhral 7:2 a postúpil do finále.

Oba presné zásahy Čechov zaznamenal Filip Zadina, dvakrát prekonať výber Kanady sa cení. Mladý útočník však nemal po zápase dôvod na radosť. "Prehrali sme, a to ma poriadne hnevá. V prvej tretine som mohol pridať ešte jeden gól, ale v presilovke mi puk preskočil hokejku. Urobili sme stupídne chyby a v oslabeniach dostávali góly. Toho sa musíme vyvarovať," povedal po súboji Zadina.

Z vysokej prehry sa Česi musia veľmi rýchlo otriasť, už v piatok o 22.00 h SEČ na nich čaká súboj o bronz proti domácim Američanom. "O motivácii pred týmto súbojom sa nemusíme baviť. Urobíme maximum, aby sme zvíťazili. Maximum! Američania sú tiež frustrovaní zo semifinálovej prehry. Bude to súboj na krv a kto tomu dá viac, ten zvíťazí. Na ľade necháme aj život," sľubuje stále iba 18-ročný pardubický rodák.