V Hodoníne prehrala SR 17 s rovesníkmi z Česka 1:4

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskej hokejovej reprezentácii do 17 rokov nevyšiel druhý prípravný duel proti rovesníkom z Česka. Po pondelkovej prehre 1:2 pod predĺžení prehrali zverenci trénera Jána Lipianskeho s tým istým súperom v Hodoníne 1:4. Českí mladíci rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, keď sa zásluhou gólov Gajdu, Fromela a Budina dostali do trojgólového vedenia. Sedem minút pred koncom zvýšil už na 4:0 pre domácich Adam Měchura. O čestný úspech slovenskej sedemnástky sa zaslúžil Ľubomír Kupčo, ktorý necelých päť minút pred koncom upravil na konečných 1:4.

 

Prípravný zápas – Hodonín, Česká republika

Česko “17“ – Slovensko “17“ 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Gól SR: 56. Kupčo (Horváth, Štetka).

Zostava SR 16: Eliaš – Groch, Mešár M., Kliment, Rajzík, Socha, Kocúr, Benedikt, Malík – Štetka, Šramaty, Šotek, Horváth, Demek, Kupčo, Ožvald, Babeliak, Mešár F., Malík, Svitač, Rajčan.

Vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

 

Ján Lipiansky – tréner slovenskej reprezentácie do 17 rokov:

"Bol to úplne iný zápas proti Česku ako ten z pondelka. Hlavne, pre chlapcov to bol už štvrtý duel v priebehu štyroch dní. Trochu sme čakali únavu a treba priznať, že súper bol lepší, prekorčuľoval nás. Nedostávali sme sa veľmi do šancí a dve tretiny bol súper lepší vo všetkých činnostiach. Napriek tomu je paráda, že chalani mohli odohrať dva takéto zápasy vsunuté medzi asociačné termíny. Musíme na sebe makať. Chlapci hrali v sobotu a nedeľu ligové zápasy a hneď na to dva súboje s Českom. Zohrával úlohu fyzický faktor aj faktor cestovania. Ale je to dobré pre nich – takéto záťaže budú na veľkých turnajoch v budúcnosti musieť vedieť znášať."