Trenčania končia so vztýčenými hlavami. Čacho: Ľudia netušia, čím sme si prešli

Neutíchajúci potlesk a podporné skandovanie z plného sektoru hostí dalo jasne na známosť, že hoci sa v utorok večer trenčianska sezóna skončila, fanúšikovia v žlto-červených dresoch nemajú hráčom Dukly čo vyčítať. Vo všetkých piatich zápasoch predkola play-off nechali na ľade srdce a presne to chcú priaznivci hokeja vidieť.

„Chlapcom ďakujem za krásnu sezónu a som na nich hrdý. Bojovali sme do konca a ešte aj v závere sme mali šance vyrovnať. Bohužiaľ to nevyšlo, ale o rok sa vrátime silnejší,“ vyslovil sa hrdým hlasom pár minút po skončení sezóny tréner Róbert Döme.

Hokejisti spod Čákovho hradu delil od štvrťfinále krôčik. Po troch zápasoch série viedli 2:1 a k dispozícii domáci zápas. Ten však prehrali 2:3 a na Zemplíne podobne tesne 1:2. Aj v piatom súboji pritom viedli.

„Vedeli sme, že to bude ťažká séria a určite sme sa ešte nevideli vo štvrťfinále. Stalo sa, čo sa stalo. Spätne už nechcem hodnotiť výkony rozhodcov, jednoducho ideme ďalej svojou cestou,“ podotkol Döme.

„Mali sme ich už na lopate a ten štvrtý zápas sme mohli určite otočiť. V Michalovciach to už bolo 50-50 a oni mali viac šťastia. Bolí to a možno to nazvať neúspechom. Neúspešní sú totiž všetci okrem majstra. Zvládli sme to však so cťou a som hrdý na tento tím. Ľudia totiž ani netušia, akými vecami sme si museli prejsť. Pre hráčov, ale i vedenie a trénerov to bola náročná sezóna. Chceli sme ísť ďalej a bola to kvalitná séria, atraktívna pre divákov. Napokon sme doplatili na jednu chybičku a máme po sezóne,“ nadviazal kapitán Viliam Čacho.

Pri hodnotení trenčianskej sezóny netreba zabúdať, že Dukla odohrala kvôli rekonštrukcii štadióna Pavla Demitru väčšiu časť sezóny mimo svojho domova.

„Začiatok bol veľmi náročný. Tri štvrtiny sezóny sme hrali vonku. Najprv na klziskách súperov, potom v Dubnici. Myslím si však, že sme to zvládli dobre,“ zamyslel sa útočník Šimon Petráš. V konečnom dôsledku podľa neho rozhodla jedna chyba a o to trpkejší je predčasný koniec. „Urobili sme o chybu viac a to rozhodlo. V takých momentoch musíme po buly upratať puk z pásma. Mrzí to, pretože sme boli super partia. Verili sme si, viedli sme 2-1 a chceli sme to ukončiť doma. Taký je hokej. Musím sa poučiť a v ďalších sezónach zabrať ešte viac.“

Práve Čacho s Petrášom patria medzi mimoriadne svetlé zjavy trenčianskej sezóny a obaja našli pod Čákovým hradom priam životnú formu.

„Nečakal som, že by to mohlo vyzerať takto. Povzbudilo ma to a ďakujem Trenčínu i trénerom za príležitosť, akú som predtým nedostal. V Dukle mám opciu pre budúcu sezónu a uvidíme, čo príde,“ vyjadril sa 27-ročný Petráš, ktorý bol s 28 gólmi a 43 bodmi najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Dukly.

Len o päť bodov menej nazbieral druhý najproduktívnejší hráč trenčianskej zostavy Viliam Čacho.

„Osobne sa mi darilo, ale vymenil by som to za tímový úspech. Hokej je totiž tímová hra,“ povzdychol si kapitán „vojakov“. Vo výbornom svetle sa ukazoval aj počas reprezentačných akcií a je preto pravdepodobné, že si sezónu predĺži v dres s dvojkrížom na hrudi. „Pravdepodobne pôjdem do kempu a tam sa pokúsim zaujať. Urobím všetko preto, aby som si predĺžil sezónu. Ak to vyjde, tak budem rád. Ak nie, tak sa nič nedeje.“

To, či zotrvá na Považí aj v budúcej sezóne, je nateraz otázne. „Na stole mám ponuku z Česka, ale mám zmluvu s Trenčínom aj pre nasledujúcu sezónu. Zatiaľ nič neriešim,“ uzavrel Čacho.