Tím SR „18“ porazil na záver turnaja vo Füssene Bielorusko

FÜSSEN (SZĽH) – Výber hokejistov do osemnásť rokov sa rozlúčil s Turnajom štyroch krajín v nemeckom Füssene víťazstvom nad hokejistami Bieloruska v pomere 4:3. Zverenci Viliama Čacha si tým udržali nádej na zisk víťazstva na turnaji, tá však zhasla po tom, čo domáci Nemci v druhom dnešnom zápase zdolali Dánsko. Slováci tak na juhu Nemecka obsadili konečné druhé miesto, keď podľahli iba víťazovi turnaja z Nemecka.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Bol to pre nás veľmi náročný zápas, tak ako to pri tretích zápasoch na turnajoch býva zvykom. Hráči už nemajú v sebe veľa síl, obzvlášť, ak sme hrali za menej než dvadsaťštyri hodín. Do zápasu sme nevstúpili dobre, kopili sme chyby, neboli sme takí silní ako v predchádzajúcich zápasoch. Prehrávali sme 1:3, dokázali sme to však otočiť a v čase, keď sme viedli 4:3, sme sa prezentovali veľmi disciplinovanou hrou, vďaka ktorej sme dokázali tento zápas doviesť do víťazného konca. Na našej strane je teda spokojnosť najmä s hrou za stavu 4:3. Pokiaľ ide o celý turnaj, tak nás mrzí najmä prvý zápas. Pokiaľ však ide o systém a veci, ktoré sme robili na výcvikovom tábore pred turnajom, tak sme ich počas turnaja dokázali aplikovať do zápasov. Turnaj nám ukázal na čo máme, akých máme hráčov a teší zistenie, že je na čom stavať. Z našej strany teda s týmto turnajom je spokojnosť.“

Slovensko „18“ – Bielorusko „18“ 4:3 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 11. M. Bučko (Čajkovič, O. Okuliar), 38. Vrbka (Michal Mrázik, S. Hudec), 40. M. Bučko (O. Okuliar), 48. O. Okuliar (Nespala, Čajkovič) – 9. Krylovič (Sergijenia), 31. Masilevič (Stepanov), 33. Masilevič (Pyškajlo, Stepanov).
Vylúčenia 5:5 na 2 min., presilovky 1:1, oslabenia 0:0.

Slovensko: Hlavaj – Dlugoš, Vlk, A. Zekucia, M. Bučko, Martiška, B. Ligas, S. Hudec, M. Vitaloš – Sarvaš, O. Okuliar, A. Hvizdoš, Ferenyi, S. Čederle, Frič, Džugan, Michal Mrázik, A. Baran, Vrbka, Čajkovič, Nespala.
Bielorusko: Andrejev – Koľačonok, Kovaľov, Soloviov, Ščiočin, Kleščik, Škrabov, Bastrykin, Surkov – Masilevič, Pyškajlo, Stepanov – Sergijeňa Čubukov, Krylovič – Papkov, Kovaľ, Nikrasov – Karelov, Korelovskij, Mežejnikov.

Konečná tabuľka Turnaja štyroch krajín

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Nemecko 18 3 2 1 0 0 13:9 8
2. Slovensko 18 3 2 0 1 0 12:10 7
3. Dánsko 18 3 1 0 0 2 6:8 3
4. Bielorusko 18 3 0 0 0 3 7:11 0