Tím SR 17 vo Füssene jednoznačne zdolal Dánov

FÜSSEN (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov úspešne vstúpili do Turnaja 4 krajín v nemeckom Füssene, keď zdolali dánskych rovesníkov jednoznačne 6:0. Tri góly v tomto zápase strelil Jakub Demek, ďalšie dva pridal Ľubomír Kupčo a jeden presný zásah si pripísal Samuel Kliment. Demek s Kupčom majú v štatistikách každý aj po jednej asistencii, dve asistencie pridal Filip Rajzík. Zverenci trénera Jána Lipianskeho si v nasledujúcich dvoch dňoch zmerajú sily s Nemeckom a Švajčiarskom. V ich dnešnom vzájomnom zápase mali bližšie ku víťazstvu mladí Švajčiari.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov - Füssen, Nemecko:

Dánsko "17" - SR "17" 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Góly:
3. Kupčo (Tvrdoň, Rajčan), 19. Demek (Rajzík, Kupčo), 21. Demek (Ožvald, Kupčo), 28. Kupčo (Ožvald, Demek), 52. Kliment (Rajzík, Kupčo), 55. Kupčo (Bečár, Demek)

Zostava SR: Ďuriš - Rajzík, Kliment, Miklovič, Bečár, Krakovský, Kapičák, Gregor, Socha - Kupčo, Demek, Ožvald - Hovráth, Šramaty, Stümpel - Šotek, Malík, Babeliak - Rajčan, Brumerčík, Tvrdoň

Ján Lipiansky (tréner SR17): "Našim prvým súperom bolo Dánsko, družstvo s prvkami severského hokeja. Výsledok hovorí za všetko. Viac ako výsledok ma však teší predvedená hra. Aktívna hra piatich hráčov v poli podporená dobrým výkonom brankára znamenala, že sme súperovi nedovolili streliť gól počas celého zápasu. Nebol hráč, ktorý by zo seba nevyžmýkal maximum. Darilo sa nám byť disciplínovaní, naša hra tak mala požadované tempo, čo sa nakoniec nemietlo aj do výsledku. Samozrejme, boli tam veci, na ktorýc chceme popracovať. Čakajú nás totiž ďalšie dva zápasy s ťažkými súpermi v krátkom slede za sebou."