Takmer 50 trénerov absolvovalo záverečné školenie na licenciu C, nové kurzy od septembra (+prihlasovací formulár)

BRATISLAVA (SZĽH) – Štyridsaťosem mládežníckych trénerov z celého Slovenska, rozdelených do skupín v rámci dvoch dní, absolvovalo koncom minulého týždňa záverečnú teoreticko-praktickú časť školenia ohľadom získania trénerskej licencie typu C. Išlo o koučov, ktorí pôsobia prevažne v kategóriách hokejových predprípravok a mladších žiakov.

Školenie bolo aj z dôvodu rozmachu pandémie koronavírusu v rôznych vlnách rozdelené do viacerých fáz. Jedna z jeho častí prebehla ešte na jeseň minulého kalendárneho roka, ďalšia prostredníctvom online formy začiatkom toho aktuálneho. „Nasledovala praktická fáza na ľade, ktorá sa konala v apríli a na ktorej sme sa zamerali, pod vedením regionálnych inštruktorov na zdokonaľovanie herných zručností hráčov. Minulý týždeň sme pokračovali záverečnou fázou z oblasti plánovania tréningového procesu, ktorá trvala dva dni vo Zvolene. Súčasťou školenia bolo aj využívanie tréningového portálu mládeže (TPM) na prípravu tréningových cvičení a tréningových jednotiek,“ ozrejmil detaily školenia Igor Andrejkovič, manažér vzdelávania v Slovenskom zväze ľadového hokeja.

Jedným zo 48 záujemcov o trénerskú licenciu C bol aj Oliver Mriglot. Dvadsaťtriročný hokejista, ktorý v uplynulej sezóne obliekal dres HK Bardejov v 2. hokejovej lige, dokončil spolu s hokejovým školením aj bakalárske štúdium na vysokej škole. „Keďže v hokeji to už na profesionálnu kariérnu dráhu nevidím, rozhodol som sa ísť trénerskou cestou. Som rád, že po vysokej škole sa mi podarilo zvládnuť školenie trénerov licencie C. Celé školenie malo zaujímavý priebeh, no azda najviac ma zaujala praktická fáza na ľade. Hovorí sa, že lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Aj preto bolo praktická fáza výživnejšia. Na druhej strane však platí, bez teoretických prednášok by ju nebolo možné realizovať. Aj tie mali niečo do seba,“ rozhovoril sa Oliver Mriglot pre hockeyslovakia.sk.  

Práca s deťmi ho napriek svojej náročnosti napĺňa a chce ju vykonávať aj naďalej: „Je namáhavá, ale krásna. Človek sa pri deťoch naučí vždy niečo nové. Verím, že toto je iba začiatok. Každým rokom by som sa chcel posúvať vyššie.“

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) bude pokračovať so školeniami trénerov od septembra 2022. Rozhodujúci pritom bude počet prihlásených trénerov na jednotlivé licencie.

LINK NA PRIHLÁSENIE OHĽADOM ABSOLVOVANIA ŠKOLENIA VŠETKÝCH LICENCIÍ NÁJDETE TU: