Aktualizované stanovisko SZĽH k výskytu koronavírusu v príprave medzi ČR 20 a SR 20 v Brne

BRATISLAVA (SZĽH) – Počet pozitívne testovaných členov slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2 v tele klesol z 3 na 2.

Slovenská „dvadsiatka“ sa musela podrobiť testovaniu po tom, čo sa na konci júla zúčastnila prípravného trojzápasu proti Česku v Brne a niekoľkí hráči nášho súpera mali po návrate do klubov pozitívny test na koronavírus.

Po otestovaní všetkých 33 členov našej reprezentácie bol u 30 výsledok negatívny a u 3 pozitívny. Podľa najnovších informácii mal jeden nakazený člen reprezentácie po opätovnom  testovaní už výsledok testu negatívny.

Stále platí, že celý tím zostáva v domácej karanténe. Každý, kto bol doteraz testovaný s negatívnym výsledkom, bude musieť v najbližších dňoch absolvovať kontrolný test. Ak aj ten bude negatívny, hráč alebo člen realizačného tímu bude môcť karanténu ukončiť. Dvaja členovia tímu s pozitívnym výsledkom musia postupovať v zmysle pokynov príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Aktualizované: 7.8.2020, 15:00.