SR18: Turnaj v Piešťanoch bude bez divákov, v nominácii jedna zmena

PIEŠŤANY (SZĽH) – Už vo štvrtok čaká slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov prvé z troch vystúpení na domácom Turnaji štyroch krajín. Zverenci trénera Romana Sýkoru, ktorý vedie osemnástku z dôvodu povinností kmeňového hlavného kouča Ivana Feneša pri dvadsiatke, narazia postupne na Dánsko, Nemecko a Bielorusko. Celé podujatie v Piešťanoch sa uskutoční bez divákov. Dôvodom je rapídne zhoršujúca sa pandemická situácia na Slovensku a opratenia voči nej.

V kalendári reprezentácie do 18 rokov je piešťanský turnaj už tretím podujatím v sezóne s medzinárodným presahom. Po skvelých vystúpeniach na Hlinka Gretzky Cupe s historickým umiestnením na 2. priečke sa slovenskí mladíci predstavili koncom augusta aj na Turnaji olympijských nádejí v Budapešti, ktorý v konkurencii papierovo ľahších súperov suverénne ovládli. V novembrovom asociačnom termíne prichádza tretia nadnárodná konfrontácia.

Trénerský štáb na čele s koučmi Romanom Sýkorom a Borisom Žabkom urobil pred jej začiatkom jednu vynútenú zmenu v nominácii. „Richard Patzelt mal nasadené desaťdňové antibiotiká. Namiesto neho sme nominovali Lukáša Pánika,“ uviedol Roman Sýkora. K príprave na trojicu súperov doplnil: „V prvých troch dňoch od pondelka do stredy absolvujeme dovedna päť tréningových jednotiek. Počas nich sa snažíme zamerať na detaily a systémové prvky, ktorými sa chceme prezentovať v zápasoch. Zároveň nám tento čas slúži na vhodné vyskladanie špeciálnych formácií do presiloviek a oslabení.“

 

Prvý z trojice duelov na Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch odohrá slovenská osemnástka vo štvrtok od 15.00 proti Dánsku. V priamom prenose ho odvysiela stanica JOJ Šport. Rovnako tak piatkový súboj s Nemcami a sobotňajší s Bielorusmi.   

PROGRAM TURNAJA ŠTYROCH KRAJÍN V PIEŠŤANOCH

ŠTVRTOK 11. NOVEMBRA
15.00 Slovensko - Dánsko
18.30 Bielorusko - Nemecko

PIATOK 12. NOVEMBRA
15.30 Dánsko - Bielorusko
19.00 Slovensko - Nemecko

SOBOTA 13. NOVEMBRA
10.45 Nemecko - Dánsko
15.00 Slovensko - Bielorusko