SR17: Nováčikovia zamotali trénerom hlavy, Paľov: Z ročníka 2005 sa kreuje dobrý tím

VAUJANY/BRATISLAVA (SZĽH) – Výprava slovenskej hokejovej reprezentácie do 17 rokov odchádzala v nedeľu z dejiska Turnaja štyroch krajín vo francúzskom Vaujany spokojná. Niet divu. Oba duely zvládla, pričom viacerí hráči zamotali trénerom hlavy pri zostavovaní ďalšej nominácie.

Azda jediným negatívom celotýždňového výcvikového tábora sedemnástky bolo zrušenie štvrtkového prvého duelu na turnaji so Švajčiarskom. Dôvodom bola nespôsobilosť ľadovej plochy, ktorú organizátori ani po hodine čakania nedokázali pripraviť do prijateľného stavu. „V priestore okolo mantinelu sa vytvorila nebezpečná priehlbina. Naši aj švajčiarski chlapci si vyskúšali, či by to šlo odohrať s vedomím, že tam je. A neboli z toho nadšení. Po šesťdesiatich minútach prišiel na ľad rozhodca s uznaním, že sa s tým nedá hrať a zápas zrušil,“ uviedol tréner sedemnástky Rastislav Paľov. Zrušenie zápasu sprevádzali pádne a logické argumenty. Hráčov ani trénerov však konečné rozhodnutie nepotešilo. „Je to škoda. V dnešnej dobe nevieme, či a kedy sa budú môcť chlapci na medzinárodnom ľade opäť predstaviť. Švajčiari majú svoju kvalitu, určite by vzájomný súboj našim hráčom veľa dal. Ale bohužiaľ,“ doplnil Rastislav Paľov.

Na striedačke spoločne s druhým asistentom Marcelom Šimurdom zastupoval za kmeňového hlavného trénera sedemnástky Romana Sýkoru, ktorý vypomáhal na striedačke osemnástky počas domáceho turnaja v Piešťanoch. Trio trénerov od nominovaných hráčov očakávalo, že sa pobijú o účasť na ďalších podujatiach. A zverenci ich nesklamali. O rok starší výber Francúzska zdolali 3:2, rovesníkov z Nemecka rozstrieľali 8:1.  

„Od začiatku výcvikového tábora až po posledný deň na turnaji chlapci pôsobili ako jeden kolektív, čo nás náramne teší. Na takomto podujatí musí každý jeden zabrať na sto percent. Platí, že turnaje budeme vyhrávať len vtedy, ak chlapci budú podporovať jeden druhého a budú ochotní vzájomne sa potiahnuť. Vo Francúzsku to platilo a mám z toho radosť. Všetko nasvedčuje tomu, že po hráčoch s ročníkom narodenia 2004 budú aj 2005-ky dobrý tím,“ hodnotil Rastislav Paľov.

Nedučo, že z alpského mestečka Vaujany odchádzala výprava pod jeho vedením s úsmevom na tvári. „Z Francúzska odchádzame spokojní. Mali sme v nominácii viacerých mladších hráčov a nováčikov, ktorí premiérovo hrali za sedemnástku. Ukázali sa v dobrom svetle a zamotali nám hlavu pri ďalšom výbere. Ten budeme zostavovať už čoskoro, keďže v decembri nás čaká silne obsadený domáci turnaj,“ dodal pre hockeyslovakia.sk Rastislav Paľov.