SR 17: prehra so Švajčiarskom po góloch v závere

KAZAŇ / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskí hokejisti do 17 rokov prehrali na kvalitne obsadenom turnaji v Kazani aj tretí zápas. Zápas proti Švajčiarsku bol až do 55. minúty vyrovnaný, potom však prišli dve nezvládnuté oslabenia a súper dokázal pred koncom odskočiť. Mladí Slováci napokon prehrali so švajčiarskymi rovesníkmi 1:4 a účinkovanie na turnaji ukončili bez víťazstva. Strelecky sa presadil Libor Nemec.

Oba tímy mali pred vzájomným zápasom dostatočnú motiváciu, keďže bojovali o prvé víťazstvo na turnaji. Zápas bol podľa očakávania veľmi vyrovnaný a prvý gól prišiel až v jeho druhej polovici. V 33. Minúte sa Švajčiari dostali do vedenia, lenže už o necelé dve minúty prišlo vyrovnanie z hokejky Libora Nemca. Slovenskí reprezentanti podobne ako v predošlých zápasoch nedokázali streliť viac ako jeden gól, hoci šance si vypracovali. Remízový stav 1:1 platil až do 54. minúty, kedy Švajčiari využili presilovku. Slovenskí hráči však nemohli efektívne odpovedať, keďže krátko potom hrali opäť v oslabení. Druhá využitá presilovka v 56. minúte posunula Švajčiarov už do dvojgólového vedenia 3:1. O pár desiatok sekúnd mali výhodu ďalšej presilovky v krátkom slede, čo výrazne poznačilo šance slovenského tímu na prípadnú korekciu výsledku. Toto oslabenie naši hráči síce prežili, napokon však inkasovali štvrtý gól v 59. minúte už pri rovnovážnom stave.

Slovenskí hokejisti sa tak z Kazane vrátia bez víťazstva, hoci minimálne v dvoch zápasoch zanechali veľmi dobrý herný dojem. Prehru so Švajčiarskom zapríčinili nezvládnuté oslabenia a nedostatočná herná disciplína v záverečných minútach.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov – Kazaň, Rusko:

SR „17“ – Švajčiarsko „17“ 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Gol SR:
35. Nemec

Zostava SR: Marinov – Bečár, Kapičák, Rajzík, Kliment, Kocúr, Gregor, Chovaniak, Miklovič – Kupčo, Malík, Svitač, Demek, Ožvald, Slafkovský, Bačo, Nemec, Géci, Šotek, Babeliak, Štefančík