SR 16/18 ženy: Slovenské dievčatá v prvom zápase vo Vaujany prehrali s Maďarkami

VAUJANY (SZĽH) – Kombinovaný výber slovenskej ženskej hokejovej do 16 a 18 rokov neuspel v prvom vystúpení na Turnaji štyroch krajín vo francúzskom Vaujany. Vo štvrtkovom zápase prehral s maďarskými hokejistkami 1:4. Jediný gól slovenského tímu strelila Nikita Liliana Krištofíková.

Slovenkám vyšiel úvod duelu. V tretej minúte otvorila skóre Nikita Liliana Krištofíková, ktorá sa presadila v závere presilovky. Maďarky však do prestávky vyrovnali a vo zvyšku stretnutia pridali ešte tri góly. V 12. minúte presne namierila Szonja Vassová, v druhej tretine dvakrát skórovala Flora Hanga Pásztorová a v závere zápasu potvrdila maďarské víťazstvo v početnej prevahe Réka Effi Hiezlová. 

Slovenské reprezentantky odohrajú vo Francúzsku ešte dva zápasy. V piatok o 16.00 h nastúpia proti Taliankam a v sobotu o 11.30 vyzvú domáce hráčky. 

Turnaj štyroch krajín hráčok do 18 rokov/Vaujany(Fr.):

Slovensko – Maďarsko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly:
3. Krištofíková (Čellárová, Hirjáková) – 12. Vassová (Kornyilovová, Weilerová), 27. Pásztorová (Hiezlová, Faragóová), 31. Pásztorová (Hiezlová, Weilerová), 57. Hiezlová (Bereczká, Hajduová).

Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostava SR 16/18 ženy: Tomečková – Roštecká, Cvejnová, Kubáňová, Račák, Micháliková, Krištofíková, Hirjáková, Hrušková, Lipnická, Ševčíková, Večerková, Sibertová, Plvanová, Konrádová, Turňová, Čellárová, Gerö, Gondová. Trénerka: N. Lucák Čupková.

Hlas po zápase

Nicol Lucák Čupková, trénerka SR 16/18 ženy: "Napriek prehre hodnotím dnešný zápas pozitívne. Odohrali sme dve kvalitné tretiny, v ktorých sme boli Maďarkám vyrovnané súperky. Druhá tretina nám však nevyšla podľa predstáv. Superky nás prestrieľali a dostali sa do vedenia o dva góly. Napriek zlepšenej hre v tretej tretine sa nám nepodarilo skórovať. Naopak, Maďarky v presilovej hre zvýšili svoj náskok. Potešili nás výkony niektorých hráčok, ktoré ukázali svoj potenciál do budúcna. Prvý zápas na turnaji si spoločne zhodnotíme a pripravíme sa na zajtrajšieho súpera."