SR 16/18 ženy: Slovenky začali víťazne turnaj v Hodoníne, proti Poľkám rozhodli v predĺžení

HODONÍN (SZĽH) – Kombinovaný výber slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie do 16 a 18 rokov úspešne vstúpil do Turnaja olympijských nádejí vyšehradských krajín. V stredu popoludní v českom Hodoníne zdolal poľskú osemnástku 1:0 po predĺžení.

Úvodná tretina ponúkla minimum zaujímavých momentov. Oba tímy si vypracovali po jedinej vážnejšej šanci a poľský výber nevyužil presilovú hru. Druhé dejstvo bolo bohatšie na príležitosti a najmä poľská brankárka v ňom mala viac práce. Napriek prevahe Sloveniek sa však skóre nezmenilo. Góly nepadli ani v tretej tretine a rozuzlenie prišlo až v predĺžení. V 64. minúte získala puk Alexandra Hirjaková a poslala ho bekhendom do siete.

Slovenský tím odohrá v Hodoníne ešte dva zápasy. Vo štvrtok o 14.00 nastúpi proti maďarskej osemnástke, v piatok o 14.30 vyzve českú šestnástku. 

Turnaj olympijských nádejí vyšehradských krajín (Hodonín/ČR)

Slovensko 16/18 – Poľsko 18 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól: 
64. Hirjaková (Plvanová, Roštecká).

Vylúčené: 2:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 36 divákov.

Zostava SR 16/18 ženy: Tomečková – Račák, Tischlerová, Luptáková, Krištofíková, Roštecká, Kubáňová – Plvanová, Sevčíková, Sibertová – Tomasová, Gerö, Hirjaková – Lipnická, Michalíková, Gondová – Turňová, Čellárová, Koperová. Trénerka: Nicol Lucák Čupková.

Hlas po zápase

Nicol Lucák Čupková, hlavná trénerka SR 16/18 ženy: "Prvú tretinu sme začali s rešpektom, ale každou minútou si dievčatá viac verili. V druhej a tretej tretine sme súperky prestrieľali, ale aj napriek viacerým sľubným príležitostiam sa nám v riadnom hracom čase nepodarilo skórovať a zápas sme rozhodli až v predĺžení. Dnes nás potešil nie len výkon brankárky, ale aj obrankýň, ktoré ukázali sebavedomý prejav. Za dnešný výkon a prejav dievčatám ďakujeme."