Slovenský tím hnali za víťazstvom na domácom Vianočnom Kauflande Cupe dve tisícky malých hokejistov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti druhýkrát v rade triumfovali na domácom Vianočnom Kaufland Cupe. V Bratislave rovnako ako vlani zdolali Nórov aj Lotyšov a podujatie ovládli s dominantným skóre 12:0. Za dvoma víťazstvami ich hnali aj dve tisícky hokejistov a hokejistiek z mládežníckych klubov, ktorým spoločnosť Kaufland Slovenská republika v.o.s. pripravila vianočný darček v podobe vstupeniek. 

Na Zimný štadión Ondreja Nepelu prišli deti z takmer štyridsiatich klubov po celom Slovensku a postarali sa o výbornú atmosféru. Práve z týchto sektorov sa začínali vytvárať mexické vlny. „Podpora slovenského hokeja je dlhodobo orientovaná do budúcnosti, keďže podporujeme dorastenecké ligy, vznikajúce hokejové centrá, či ženský hokej a sme radi, že takto prispievame aj k rozvoju mládežníckeho športu. Keďže sa blížia Vianoce, tak nám prišlo vhodné podporiť práve tých mladších a dať im možnosť sledovať slovenských hokejových reprezentantov naživo,“ uviedol Sven Reinhard, generálny riaditeľ spoločnosti Kaufland Slovenská republika. 

Najdlhšiu trasu do Bratislavy museli absolvovať hokejisti a hokejistky z Michaloviec, ktorí dorazili v hojnom počte. Na tribúnach ich bolo vidieť aj vďaka transparentom. „Cesta bola dlhá, ale sme šťastní, že sme mohli sledovať slovenský tím v akcii. Na zápas som sa veľmi tešil, keďže som doteraz nikdy nevidel naživo reprezentačný duel. Držal som palce aj lotyšským hráčom pôsobiacim v Michalovciach, ale, samozrejme, fandil som Slovensku,“ povedal 11-ročný Šimon z mládežníckeho klubu HK Dukla Michalovce.

Podobne početná skupina pricestovala z Oravy. Dolnokubínčania si priniesli do hľadiska vlajky a fandili s tvárami pomaľovanými farbami národnej trikolóry. „Splnili sme jeden cieľ, a to dostať sa na kocku, takže sme spokojní. V minulosti som už navštívili zápas reprezentácie do 18 rokov, ale teraz som mal prvýkrát príležitosť vidieť seniorský tím. Bol to fantastický zážitok, pre mňa aj mojich spoluhráčov z klubu,“ hovoril 12-ročný Adrián z MHK Dolný Kubín. 

Veríme, že mladí hokejisti budú aj vďaka spolupráci Slovenského zväzu ľadového hokeja a spoločnosti Kaufland Slovenská republika napredovať vo svojich kariérach a v budúcnosti ich uvidíme taktiež v drese s dvojkrížom na hrudi. 
 


Fotogaléria