Sedemnástka neuspela v úvodnom z troch zápasov proti nemeckým hokejistom

FÜSSEN (SZĽH) – Slovenskej hokejovej reprezentácii do 17 rokov výsledkovo nevyšiel prvý z troch vzájomných duelov s nemeckými rovesníkmi. Zverenci hlavného trénera Ivana Králika vo Füssene nestrelili gól a podľahli domácim mladíkom 0:2. 

Kľúčové momenty stretnutia prišli v jeho polovici. Nemci v rozmedzí troch minút strelili dva góly zásluhou Stanislava Kronhardta a Gustavsa Grivu, čím si vytvorili rozhodujúci náskok. Rozhodcovia počas celého zápasu neudelili menší trest, ale tesne pred koncom druhej tretiny vylúčili Niclasa Hempela na päť minút a do konca stretnutia. Slovenskí hokejisti však nevyužili dlhú presilovku a nemecký brankár Aaron Kaiser si napokon udržal čisté konto aj vo zvyšku duelu.

Slovenský tím poskladaný z hráčov pôsobiacich v domácich mládežníckych súťažiach absolvuje druhý zápas s Nemeckom v piatok opäť o 17.00.

Medzištátny zápas reprezentácií do 17 rokov (Füssen/Nem.)

Nemecko - Slovensko 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Góly:
30. Kronhardt (Brandt, Langmeier), 33. Griva (Brandt).
Vylúčení: 0:0 na 2 min, Hempel na 5+DKZ, presilovky a oslabenia: 0:0, 66 divákov.

Zostava SR: Brezáni – Vajko, Tkáč, Kohút, Bajza, Novobilský, Jaroška, Pavličko, Fülöp – Mišiak, Čunderlík, Dubravík – Tomka, Murin, Rácz – Novák, Židek, Berčík – Hukel, Stas, Slovák. Tréner: I. Králik. 

Hlas po zápase

Ivan Králik, hlavný tréner SR 17: "Z hľadiska herného prejavu, ktorým sme sa chceli prezentovať, spĺňala požiadavky medzinárodného hokeja iba prvá tretina. Vytvorili sme si v nej veľmi veľa čistých príležitosti na skorovanie, ale, bohužiaľ, naša efektivita bola v tomto zápase nulová. Od druhej tretiny chýbala nášmu hernému prejavu väčšia emócia, tlak do bránky a viac situácií, v ktorých by sme vytvorili súvislý tlak v útočnom pásme. Verím, že zajtra predvedieme vykon z prvej tretiny dnešného zápasu počas celých 60 minút, budeme silnejší na puku, dôraznejší pred oboma bránkami a efektívnejší v zakončení."