Hráči SR 17 v Kreuzlingene premohli domáce Švajčiarsko, hoci prehrávali 0:3

KREUZLINGEN (SZĽH) - Slovenskí reprezentanti do 17 rokov pod vedením trénera Tomáša Kochana nastúpili vo švajčiarskom Kreuzlingene na prvý z troch priateľských zápasov s domácou reprezentáciou. Naši hráči nezachytili úvod do zápasu, keď po trinástich minútach prehrávali už 0:3. Napokon však zmazali trojgólové manko súpera, keď ešte v závere prvej tretiny znížil gólom "do šatne" Pavol Regenda a v posledných minútach druhej časti skórovali Urbánek s Turianom. Do konca zápasu, ani v predĺžení už gól nepadol, a tak slovenskí hráči rozhodli o svojom celkovom triumfe 4:3 až v nájazdoch.

V nájazdovej lotérii padol iba jeden gól, keď hneď prvý nájazd premenil už v prvej sérii Martin Majerík. Do štatistík sa zapísali aj autori prihrávok na góly - Matúš Havrila, Martin Kupec, Filip Štefánik a Richard Sabo. Jednu asistenciu si v zápase pripísal aj Martin Majerík.

Tím SR 17, ilustračné foto

Po augustovom vystúpení vo Švajčiarsku na Turnaji piatich krajín v Arose, kde Slováci obsadili tretiu priečku, sa zverenci trénera Tomáša Kochana opäť vrátili do alpskej krajinty. V Kreuzlingene hrajú v dňoch 6.–8. novembra tri priateľské zápasy s rovesníkmi Švajčiarska. Všetky tri zápasy sa hrajú v miestnej Bodensee Arena. Ďalšie vzájomné duely odohrajú slovenskí a švajčiarski hokejisti v sobotu 7. novembra o 18:00 a v nedeľu o 12:00 hod.

Tomáš Kochan, tréner SR 17:Vedeli sme, že to nebude jednoduché, nakoľko sme videli Švajčiarov hrať na augustovom turnaji a už vtedy ukázali, že hokej hrať vedia, a dnes to v prvej tretine aj potvrdzovali. Nepovedal by som však, že boli v prvej časti o toľko lepší, len my sme sa dopustili troch hrubých chýb, po ktorých sme prehrávali. Veľmi nám pomohol Regendov gól dvanásť sekúnd pred koncom prvej tretiny. Druhá časť už bola prakticky celá v našej réžii, vďaka čomu sme zaslúžene vyrovnali. Tretia tretina už bola vyrovnanejšia a v nájazdoch sme zvíťazili vďaka Majeríkovi. Chlapci zrejme potrebovali „facku“ v podobe troch inkasovaných gólov v prvej tretine, pretože potom už hrali tak ako sa má – zrýchlili reakcie, lepšie sa presadzovali, mali razantnejšiu streľbu a nakoniec zaslúžene zvíťazili. Sme veľmi zvedaví, ako dopadnú zvyšné dva zápasy. Bude zaujímavé sledovať ako sa chlapci psychicky vysporiadajú s tým, že hrajú tri zápasy proti rovnakému súperovi.

Nominácia reprezentačného družstva SR 17 na výcvikový tábor v Trnave a tri prípravné zápasy vo Švajčiarsku (Kreuzlingen):

Hráči: Matúš HAVRILA, Filip MAŇÁK, Pavol REGENDA, Juraj SKLENÁR, Jakub URBÁNEK (SR 18 Projekt:), Marek CHAMULA, Martin KUPEC, Martin MAJERÍK (HC ‘05 Banská Bystrica), Patrik HALAMA, Michal IVAN, Miloš KELEMEN (HKm Zvolen), Adam DIVINSKÝ, Filip JAKAB (HC Slovan Bratislava), Tomáš ADAMOVIČ, Filip ŠTEFÁNIK (HK HAVRANI Piešťany/HK Trnava), Tomáš KUKĽA, Juraj OVEČKA (MHKM Skalica), Samuel SIROTŇÁK (HC Košice), Richard SZABO (MHC Martin), Adrián MIŠKOVEC (HK ŠKP Poprad), Andrej KUKUČA (HK Dukla Trenčín), Martin TURIAN (MsHKM Žilina)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Oliver GIERTL, (HK Brezno/HC ‘05 Banská Bystrica), Daniel DEMO, Matej TÓTH (HK RUŽINOV ´99 Bratislava), Alex VAVRUŠEK (HC Slovan Bratislava), Peter ELIÁŠ, Jakub LOVAŠ (HC Košice), Oliver REŠETÁR (MHC Martin), Adam ŠIMURDA, Juraj ŠTEFANKA (MMHK Nitra), Jakub SOVEĽ (HK Spišská Nová Ves),  Dávid GERGEL, Martin VIČAN (HC Topoľčany), Adam DÚŽEK, Richard JAKUBEC (HK Dukla Trenčín), Ján NAHÁLKA (HK ‘95 Považská Bystrica/MsHKM Žilina),  Denis VALÁŠEK (MsHKM Žilina)

Realizačný tím: manažér Richard TURAZ, tréner Tomáš KOCHAN, asistent trénera Stanislav ŠKORVÁNEK, tréner brankárov Jozef URDÁK, lekár  MUDr. Stanislav BELI, masér Michal HRTÚS