S hetrikmi Zibanejad, Rust i Rodrigues, prvé góly Reichela a Björqvista

NEW YORK - Hokejisti New Jersey v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom zvíťazili v stretnutí zámorskej NHL na ľade Washingtonu 4:3 po predĺžení. V zápase sa z trojice slovenských korčuliarov napokon predstavil iba jeden, Studeničov spoluhráč Tomáš Tatar a obranca domácich Capitals Martin Fehérváry nehrali, pretože sú v karanténe.

Devils vyhrali tretí zápas za sebou, rozhodol o tom v predĺžení švajčiarsky útočník Nico Hischier. Studenič nebodoval, odohral 13:29 min a na bránku lídra Východnej konferencie vyslal jednu strelu. Hischier sa strelecky presadil v zápase druhýkrát v extračase strelou zápästím z pravého kruhu po prihrávke od Jacka Hughesa. "Hovoril som si ´Jack, dúfam, že ma vidíš´, a on ma ako vždy videl. Bol som tam sám a snažil som sa puk dobre trafiť, našťastie sa to podarilo," citoval oficiálny web profiligy Švajčiara. Ďalšie góly hostí, ktorí v tretej tretine prišli o dvojgólové vedenie, dali Jegor Šarangovič a Damon Severson. Capitals, ktorým pre covid chýbali Nicklas Bäckström aj T.J. Oshie, prišli o deväťzápasovú sériu výhier vo vzájomných zápasoch. Obrancu Devils Dougieho Hamiltona trafil do tváre odrazený puk, nedohral a musel do nemocnice na vyšetrenia.

New York Rangers zvíťazil doma nad Tampou Bay Lightning 4:0. Na triumfe sa podieľal hetrikom švédsky útočník Mika Zibanejad, tri asistencie zaznamenal Chris Kreider. Slovenský obranca hostí Erik Černák strávil na ľade 18:34 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu na bránku a päť hitov. Do zostavy Tampy sa vrátil po takmer mesačnej pauze zavinenej zranením. Domácim chýbal Artemij Panarin, ktorý sa dostal na covidovú listinu. Zibanejad dosiahol svoj siedmy hetrik v kariére, Šesťorkin štvrté čisté konto v kariére a druhé v sezóne. "Som šťastný, že som prispel k víťazstvu, o ten hetrik ani tak nejde. Po zápase je fajn pocit, ak dáte góly alebo asistujete a že to pomôže mužstvu k výhre," povedal Zibanejad, ktorý sa vyrovnal Rodovi Gilbertovi na druhom mieste v počte hetrikov v histórii klubu, lídrom je s deviatimi Bill Cook.

Boston dosiahol druhé víťazstvo za sebou, keď triumfoval na ľade Detroitu 5:1 a preskočil ho v tabuľke Východnej konferencie. Skóre zápasu síce otvoril Tyler Bertuzzi, no potom už strieľali góly len hráči Bruins. Red Wings prehrali šiesty zápas z uplynulých ôsmich. Dva zápasy za sebou prehrali doma po prvýkrát v ročníku.

Pittsburgh zdolal v prestrelke San Jose 8:5, v prvej tretine dal až šesť gólov, potom ale hosťom dovolil zápas zdramatizovať štyrmi gólmi za sebou. Bryan Rust sa podieľal na triumfe tromi gólmi a dvoma asistenciami potom, ako sa do zostavy vrátil po 11 zápasoch vynechaných pre zranenie. "Bol som len šťastný, že som konečne späť na ľade a s chlapcami. Opäť hrať zápas a získať v ňom toľko bodov za góly aj asistencie je len čerešnička na torte," povedal Rust. Hetrik dosiahol aj jeho spoluhráč Evan Rodrigues. Penguins natiahli víťaznú sériu na osem zápasov. Rodrigues dosiahol prvý hetrik v kariére v NHL, jeho fínsky spoluhráč Kasper Björqvist strelil prvý gól v NHL. Do listiny strelcov sa zapísal aj domáci Jake Guentzel, ktorý tak bodoval v 14 zápasoch za sebou ako druhý hráč tímu za uplynulých 10 rokov. Pred ním to dokázal Pascal Dupuis v ročníku 2011/12, keď bodoval v 17 zápasoch v sérii. ). Za Sharks odohral Logan Couture 800. zápase kariéry, oslávil to gólom.

Winnipeg vyhral vo Vegas 5:4 po predĺžení, za Jets strelil prvý gól v NHL v kariére Kristian Reichel, syn bývalého úspešného českého reprezentanta Roberta Reichela. Podarilo sa mu to v druhom štarte v profilige. Domáci vďaka dvom gólom Mattiasa Janmarka v 54., resp. 60. minúte vyrovnali na 4:4, ale v 63. minúte rozhodol Kyle Connor.

 

NHL - výsledky:

New York Rangers - Tampa Bay 4:0, Pittsburgh - San Jose 8:5, Detroit - Boston 1:5, Colorado - Anaheim 4:2, Washington - New Jersey 3:4 pp, Vegas - Winnipeg 4:5 pp, Chicago - Calgary 1:5