Rusi vsadia na projekt reprezentácie do 18 rokov po vzore Slovenska či USA

BRATISLAVA (SZĽH) - Aj napriek tomu, že ruské mládežnícke výbery patria na medzinárodnej scéne k najúspešnejším, tamojšie vedenie hokeja rozhodlo o tom, že reprezentácia do 18 rokov bude pôsobiť v rámci centralizovanej prípravy v MHL (Mládežníckej hokejovej lige).

Vedenie ruského hokeja vyčíta mládežníckym trénerom, že v hre tímov do 18 i 20 rokov existujú nedostatky, na ktorých treba pracovať a odstraňovať ich. Preto sa rozhodli kopírovať projekty z USA či Slovenska. Rusi argumentujú tým, že USA dlhodobo získava na šampionátoch oboch vekových kategórií cenné kovy a to chcú ambiciózni Rusi taktiež. Rovnako poukazujú na to, že na Slovensku, kde je reprezentácia do 20 rokov v príprave pred majstrovstvami sveta umiestnená do Tipsport extraligy, to má význam. Mužstvo prichádza do kontaktu s vyspelejšími hokejistami a zlepšuje sa. Rusi by hrali s hráčmi kategórie do 20 rokov.

Sídlo by mal mať tento výber v Novogorsku a výber doň by mali spraviť už počas tohto leta. Aj toto je dôkaz toho, že projekty, ktoré na Slovensku fungujú a sú úspešné, treba podporovať aj ďalej. Netreba zabúdať, že výber do 20 rokov je v extralige od roku 2007 a reprezentácia do 18 rokov pôsobí v 1. Hokejovej lige dve sezóny.