Rozlúčka legendy, Zdeno Chára ukončil hráčsku kariéru

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára vo veku 45 rokov ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. Rodák z Trenčína pred začiatkom nového ročníka zámorskej NHL uzavrel špekulácie o tom, či ešte pridá ďalšiu sezónu v profilige. 

"Po 25 sezónach v profesionálnom hokeji, 1680 zápasoch v základnej časti NHL, 200 dueloch v play-off o Stanleyho pohár a vystúpeniach na medzinárodnom ľade môžem hrdo oznámiť, že som sa rozhodol ukončiť kariéru. Teší ma, že ju môžem zavŕšiť návratom do TD Garden a podpisom jednodňového kontraktu s Bostonom Bruins. Oficiálne tak uzatváram životnú kapitolu s tímom, ktorý znamená veľmi veľa pre mňa aj celú moju rodinu," uviedol Zdeno Chára prostredníctvom statusu na sociálnej sieti.

Odchovanec trenčianskeho hokeja debutoval v NHL v ročníku 1997/98. V najkvalitnejšej lige sveta si obliekol dresy New Yorku Islanders, Ottawy Senators, Bostonu Bruins a Washingtonu Capitals. Odohral najviac duelov v základnej časti súťaže spomedzi všetkých obrancov v histórii NHL. V zostave "medveďov" sa tešil zo zisku Stanleyho pohára aj dvoch individiuálnych trofejí (Norris Trophy a Mark Messier Leadership Award). Na medzinárodnej scéne reprezentoval Slovensko na siedmich majstrovstvách sveta, troch olympijských hrách a dvoch Svetových pohároch. Na šampionátoch v rokoch 2000 a 2012 doviedol národný tím k zisku strieborných medailí. 

Zdenovi Chárovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu slovenského hokeja doma aj v zahraničí. Zároveň prajeme veľa úspechov aj po skončení hráčskej kariéry.