Rozhodcovia absolvovali pred štartom klubovej sezóny previerkové semináre

BRATISLAVA (SZĽH) - V dňoch 10. až 15. augusta sa uskutočnili v areáli penziónu Rozálka v Pezinku, pod vedením predsedu Komisie rozhodcov SZĽH Vladimíra Mihálika, previerkové semináre pre všetkých arbitrov pôsobiacich v súťažiach riadených SZĽH. Obsahom jednotlivých turnusov (pre rozhodcov pískajúcich II. Ligu, Slovenskú hokejovú ligu a extraligu) bolo nielen preverenie teoretických znalosti pravidiel ľadového hokeja, ale aj ich fyzickej pripravenosti či už v atletickom Cooprovom teste, respektíve aj v piatich korčuliarskych disciplínach.  

Spomínaný Cooperov test predstavuje vysoké fyzické zaťaženie, počas ktorého sa meria ubehnutá vzdialenosť za 12 minút. Výsledky testu odzrkadľujú kondíciu, vytrvalosť a fyzickú pripravenosť. V súvislosti s náročným úkonom poskytla kooperáciu SZĽH aj Akadémia Policajného zboru, ktorá na jeho vykonanie poskytla slovenským hokejovým rozhodcom svoje atletické priestory na tartane.  

Hlavným cieľom sústredenia boli teoretické prednášky ku zmenám v pravidlách, ktoré pripravila Komisia Rozhodcov IIHF na sezónu 2021/2022. Na jednotlivých turnusoch predsezónneho seminára sa zúčastnilo približne 170 rozhodcov, a to od začínajúcich až po extraligových "matadorov". Školenie s písomným testom na záver absolvovali aj inštruktori rozhodcov.  

Okrem prednášok týkajúcich sa pravidiel, ktoré prednášala Komisia Rozhodcov, boli súčasťou seminárov aj viaceré prednášky zamestnancov SZĽH. 

  


Fotogaléria