Reprezentácia SR 17 prehrala vo Füssene s Nemeckom

FÜSSEN (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov prehrali v druhom zápase na Turnaji 4 krajín v nemeckom Füssene s domácou reprezentáciou 4:8. Zverenci trénera Jána Lipianskeho nenadviazali na úspešný zápas s Dánskom, v ktorom vo štvrtok jednoznačne zvíťazili. Tentoraz im nevyšla záverečná tretina, v ktorej inkasovali až päť gólov.

Ešte v 42. minúte bolo skóre zápasu vyrovnané - 3:3. Potom však prišla nemecká gólová smršť, keď v rozmedzí 45. a 54. minúty dokázali Nemci skórovať až päťkrát, z toho dvakrát pri presilovke. Záverečný gól Slovákov v 57. minúte mal už iba podobu miernej korekcie výsledku.

Nemci od začiatku zápasu nechceli Slovákov pustiť do vedenia. V 14. minúte strelil úvodný gól Zap, naši hráči vyrovnali v 28. minúte presným zásahom Samuela Klimenta. Podobný vývoj bol aj v ďalšom priebehu, kedy sa domáci reprezentanti vždy dostali do vedenia a naši dokázali odpovedať. Toto konštatovanie platilo až do stavu 3:3, na ďalšie góly nemeckého tímu sme už nedokázali adekvátne reagovať.

Jedným z rozhodujúcich faktorov bol aj pomer vylúčených. Slováci boli na trestnej lavici 9-krát, kým Nemci iba 5-krát. Za zmienku však stojí fakt, že posledný gól dosiahli naši hráči pri početnej prevahe súpera.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov - Füssen, Nemecko:

Nemecko "17" - SR "17" 8:4 (1:0, 2:2, 5:2)
Góly SR:
28. Kliment (Horváth, Šramaty), 32. Šramaty (Stümpel, Horváth), 42. Kupčo (Kapičák, Krakovský), 57. Ožvald (Babeliak)
Vylúčenia: 5:9, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Marinov - Rajzík, Kliment, Miklovič, Bečár, Krakovský, Kapičák, Gregor, Socha - Kupčo, Demek, Ožvald - Hovráth, Stümpel, Šramaty - Babeliak, Malík, Šotek - Rajčan, Brumerčík, Tvrdoň

Ján Lipiansky, tréner SR17: 
"Zápas s Nemeckom nám nevyšiel herne ani výsledkovo. V našej hre neboli žiadne prvky medzinárodného hokeja, ktoré nás zdobili v stretnutí s Dánskom. Nedokázali sme ich zopakovať o deň neskôr. Zápas rozhodla záverečná tretina, ktorú sme prehrali 2:5."