REPREDUEL: Slovenské víťazstvo nad Čechmi v tieni pomoci hokejovým nádejam

BRATISLAVA (SZĽH) – Prvý reprezentačný duel fanúšikov Slovenska a Česka spoznal víťaza. Stala sa ním slovenská strana, ktorá triumfovala vo virtuálnom prostredí 2:1. Ovládla nielen súboj vo výzvach medzi reprezentantmi oboch krajín, ale tiež e-hokejový dvojzápas s výsledným súčtom skóre 7:4. Česi získali bod za lepšie zvládnutý fanúšikovský súboj. 

Priaznivci oboch národov súťažili v zaplňovaní virtuálnej Arény Guta Staršieho od 11. mája, pričom vedeli, že kúpou simulovaných vstupeniek podporujú dobročinný charakter celého podujatia. Slovenský zväz ľadového hokeja venuje celý výťažok v hodnote 1914 eur na podporu hokejových detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Prerozdelenú sumu im pripočíta k príspevku, ktorý po schválení výkonným výborom SZĽH obdržia na základe zapojenia sa do Výzvy na predkladanie žiadostí o takúto pomoc v rámci Motivačného systému príspevkov SZĽH na rok 2020. Balíky finančnej podpory poputujú na zlepšenie zázemia mladých hokejistov. Slovenský zväz ľadového hokeja touto cestou ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do virtuálneho súboja fanúšikov a kúpou vstupeniek pomohli talentovaným deťom v napredovaní a dosahovaní ich hokejových snov.  

Každý zapojený fanúšik zároveň hral o hodnotné ceny. Hlavným lákadlom bola 2x Škoda Karoq, ktorú výherca dostane do užívania na celý víkend, ďalej tri nákupné poukážky v hodnote 50 eur v sieti Kaufland, tri otvorené kredity na tipovanie v hodnote 50 eur + produkty od spoločnosti Tipsport, 10 kartónov lupienkov Slovakia Chips a trikrát batoh so solárnym panelom od SPP. Vyžrebovaní majitelia cien budú kontaktovaní spoločnosťou Ticketportal v kooperácii so Slovenským zväzom ľadového hokeja rovnako ako tí, ktorí kúpou VIP Pilsner Urquell lístka automaticky získali kartón s 24 plechovkami plzenského piva a hokejový multipack.  

Prvý reprezentačný duel fanúšikov vyvrcholil nedeľňajším živým prenosom, v ktorom účinkovali viacerí renomovaní reprezentanti oboch národov. Na slovenskej strane sa do výziev zapojili Libor Hudáček, Matúš Sukeľ, Martin Fehérváry, Adam Liška a Matej Tomek. S českou päticou Filip Hronek, Lukáš Rousek, Martin Nečas, Jakub Vrána, Dominik Hrachovina súťažili vo vedomostnom kvíze, fyzickej disciplíne a skúške zručnosti. V celkovom súčte jednotlivých disciplín zvíťazili Slováci 11:9 a získali prvý bod do výsledného skóre. Druhý pridalo duo Sandra Demitrová, Samuel Buček v e-hokeji. Sandra v pozícii slovenskej šampiónky v tomto odvetví deklasovala Martina Kauta, kmeňového hráča Colorada Avalanche, 5:1. „Byť v štúdiu bol skvelý pocit. Akciu som si užila a som šťastná, že víťazstvom nad Martinom Kautom som sa pričinila o celkový slovenský triumf. Zdolať ho bola veľká výzva, ale nič iné ako víťazstvo som si nepripúšťala. Odhliadnuc od víťazstva nad Čechmi ma teší najmä skutočnosť, že sme pomohli dobrej veci,“ vravela po víťaznom dueli Sandra Demitrová. 

Hoci Samuel Buček v druhom e-hokejovom stretnutí podľahol Filipovi Chytilovi 2:3, v celkovom skóre disciplíny vyhral slovenský pár 7:4 a získal druhý bod, ktorý už pred vyhlásením fanúšikovského súboja znamenal triumf vo virtuálnom zápolení s Čechmi. „V zápase proti Filipovi som urobil zopár chýb a tie ma stáli lepší výsledok. Som však rád, že som mohol byť súčasťou zaujímavého dobročinného projektu a pomôcť Slovensku k víťazstvu nad Čechmi. Hoci iba vo virtuálnom prostredí, ale aj to sa počíta,“ pripojil Samuel Buček.

Ak ste si nestihli pozrieť živé vysielanie z vyvrcholenia prvého reprezentačného duelu fanúšikov SR - ČR, pozrite ho zo záznamu: