Presvedčivá výhra „osemnástky“ nad lídrom Extraligy juniorov

PIEŠŤANY (SZĽH) – Reprezentácia do osemnásť rokov odohrala prvý prípravný zápas v rámci svojich troch výcvikových táborov, ktoré do najbližšej asociačnej prestávky absolvuje. Zverenci Viliama Čacha na piešťanskom zimnom štadióne, ktorý sa stal ich prechodným domovom, zdolali prvý tím Extraligy juniorov Nitru 5:1.

V úvodnej tretine sa viac vzruchu odohralo v jej druhej polovici. V 14. minúte sa dobre natlačil pred bránku Hryzák a o dve minúty nato z veľmi podobnej akcie aj Minko, no ani raz sa strelci „osemnástky“ nepresadili. Na Hudecovi si krátko nato vylámal zuby aj kapitán repreznetantov Džugan, a tak do konca úvodnej dvadsaťminútovky prišiel zo strany Nitry trest – dvanásť sekúnd pred prvou sirénou poslal Rácz svoj tím do vedenia.

Lenže netrvalo dlho a bolo vyrovnané. 99 sekúnd po návrate z kabín Hryzák po Vlkovej strele od modrej prekonal Hudeca. Najbližšie minúty sa síce „osemnástka“ musela viac času brániť, no druhá polovica druhej tretiny už bola jasne v jej réžii, čo sa odzrkadlilo aj na skóre. Paulíny najprv v 31. minúte tečom Martiškovej strely poslal prvýkrát „osemnástku“ do vedenia a gólu sa dočkal o tri minúty nato aj samotný obranca Martiška, ktorý osamotený z pravého kruhu mieril presne. Znížiť v posledných sekundách tretiny však mohol Vaňo, ktorý ostal úplne osamotený pred Hlavajom, no skóre sa už do konca tretiny nezmenilo.

„Osemnástka“ si svoj náskok v pohode postrážila aj v tretej tretine, dokonca ho dokázala aj zveľadiť. V 45. minúte najprv Kováčik dorážkou strely Dlugoša zvýšil na 4:1, a skóre sa menilo aj štyri minúty pred koncom zápasu. Džugan síce najprv v sľubnej šanci neuspel, no pár chvíľ nato Kováčik svojím druhým gólom v zápase dal výsledku definitívnu pečať.

Hlas po zápase

Viliam Čacho (hlavný tréner SR „18“): „Takýto zápas počas celého tréningového bloku nám prišiel vhod, aj keď sme až tak nepozerali na výsledok. V prvom rade sme si chceli otestovať, ako hráči budú vyzerať v záťaži, lebo dostali počas uplynulých troch dní toho poriadne zabrať. Hráči to zvládli a za to sme radi.“

Slovensko „18“ – MMHK Nitra juniori 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

Góly: 22. Hryzák (J. Vlk), 31. Paulíny (Martiška, A. Hvizdoš), 34. Martiška (Nespala, A. Hvizdoš), 45. K. Kováčik (Dlugoš), 55. K. Kováčik (Dlugoš, Džugan) – 20. Rácz (Gubo, Múčka).
Vylúčenia na 2 min: 2:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 49:32 (19:14, 20:8, 10:10). Rozhodovali: Jonák – Výleta, P. Šefčík. 183 divákov.

Slovensko: Hlavaj – A. Zekucia, Dlugoš, Kňažko, Martiška, J. Vlk, Semaňák, Kotala, M. Vitaloš – Džugan, K. Kováčik, S. Čederle – Paulíny, A. Hvizdoš, J. Nespala – Vrbka, Hryzák, M. Mrázik – O. Minko, Čenka, Sarvaš.
Nitra: F. Hudec – Šturdík, Rácz, Matejovič, A. Šimurda, M. Hudec, J. Maček, Ratkovský – Gubo, Šramaty, Múčka – T. Štefanka, A. Kollár ml., Dobrotina – T. Adamovič, Bahna, Vaňo – Adámik, Gorž.