Peter Kruľ a Ivan Pulkert prišli do SZĽH s nadšením a ambíciou posúvať slovenský hokej vpred

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja na štvrtkovej tlačovej konferencii oficiálne predstavil nového výkonného riaditeľa Petra Kruľa aj generálneho sekretára Ivana Pulkerta. Obaja prijali ponuku prezidenta zväzu Miroslava Šatana s nadšením a ambíciou posúvať slovenský hokej dopredu. 

Pozícia výkonného riaditeľa je v štruktúre SZĽH nová. Jej zavedením sa však prezident SZĽH Miroslav Šatan zaoberal už dlhší čas. „Najmä z toho dôvodu, že za posledný rok sa nakopilo veľa agendy, ktorá nám ukázala, že je potrebné mať na zväze niekoho, kto bude zjednocovať a koordinovať všetky oddelenia vrátane našich dcérskych spoločností. Vybrali sme si Petra Kruľa, ktorý má bohaté skúsenosti v tejto oblasti. Bude mojou pravou rukou. Za úlohu má zefektívniť naše fungovanie,“ uviedol k novej pozícii Miroslav Šatan. 

Peter Kruľ má za sebou štúdium diplomacie na univerzite v Banskej Bystrici aj v Kolíne nad Rýnom, neskôr študoval aj verejnú politiku na Harvarde v Spojených Štátoch Amerických. Pracoval vo finančnom sektore so zameraním predovšetkým na oblasť zdravotníctva, a tiež v oblasti strategického poradenstva, kde sa venoval projektom zameraným na stratégiu, financie a transformácie firiem. „Mojou kľúčovou úlohou bude koordinovať a zefektívňovať procesy, komunikáciu, plánovanie a v konečnom dôsledku aj rozhodovanie v rámci zväzových oddelení,“ uviedol Peter Kruľ a na margo svojich prvých krokoch v SZĽH doplnil: „V prvom rade som sa chcel stretnúť s každým na zväze, spoznať sa, nadviazať kontakt. Keď som sa prechádzal po chodbách, zistil som, že veľa ľudí pracujúcich v slovenskom hokeji sú srdciari a milujú hokej. V najbližšom čase plánujem získať všetky potrebné informácie o aktivitách, financovaní a procesoch. Chcem zefektívniť fungovanie do tej miery, aby ľudia vedeli, čo robíme a prečo to robíme. Zároveň chcem, aby bol náš spôsob práce natoľko efektívny, že nebude vytvárať prekážky tomu, čo chceme dosiahnuť v slovenskom hokeji.“ 

Pozícia generálneho sekretára SZĽH bola voľná od začiatku júla po tom, ako sa Miroslav Valíček po štyroch rokoch rozhodol odstúpiť z funkcie. „Po Mirovom konci nastalo menšie vákuum, ktoré bolo treba zaplniť. Usilovne sme pracovali na jeho náhrade,“ uviedol Miroslav Šatan. „Spoločne s Petrom Kruľom sme mali vo výberovom procese niekoľko silných kandidátov, z ktorých sme si vybrali Ivana Pulkerta. Jeho úlohou bude riešiť operatívu SZĽH, ktorej je neúrekom a tiež zastrešovať regionálnych manažérov a komunikáciu s klubmi, ktorú by sme radi zlepšili,“ doplnil prezident SZĽH.  

Ivan Pulkert vyrastal v hokejovej kabíne do juniorských čias. Neskôr zamieril do zahraničia, kde sa venoval práci v oblasti logistiky a obchodu. „Som rád za príležitosť, ktorú som dostal a verím, že našou spoločnou víziou posunieme slovenský hokej vpred. Nechcem byť človek, ktorý sedí na zväze, ale chodí po kluboch, zisťuje a spoznáva. Chcem zozbierať čo najviac dát a informácií, aby sme vedeli robiť správne kroky,“ uviedol Ivan Pulkert.