Peter Cehlárik mieri za Marekom Hrivíkom do švédskeho Leksandu

BRATISLAVA (SZĽH) - Kariéra Petra Cehlárika bude pokračovať vo Švédsku. Dvadsaťpäťročný slovenský reprezentant sa dohodol na dvojročnej spolupráci s klubom Leksand IF, v ktorom pôsobí aj jeho krajan Marek Hrivík. 

Cehlárik naposledy pôsobil v škandinávskej krajine v sezóne 2015/16, keď obliekal dres Luley. Po sezóne debutoval v seniorskom tíme Slovenska na majstrovstvách sveta v Rusku a v lete zamieril do zámoria. V premiérovej zámorskej sezóne odohral za Boston, ktorý ho draftoval v roku 2013 v 3. kole z 90. miesta, dovedna 11 zápasov s bilanciou 0+2. Na farme v Providence absolvoval ďalších 51 duelov vrátane play-off. Aj v nasledujúcich troch sezónach čakal žilinského rodáka boj o priazeň trénerov Bruins. V snahe presadiť sa v nabitom kádri Bostonu viackrát v ročníkoch pendloval medzi prvým a farmárskym tímom. Dovedna nastúpil v NHL na 40 duelov, strelil päť gólov, na šesť prihral. V AHL pridal 188 štartov vrátane troch v play-off. 

Po štyroch rokoch boja o NHL napokon Peter Cehlárik zamieril do krajiny, v ktorej hokejovo dorástol. „Som veľmi vďačný, že som sa stal súčasťou Leksandu. Som hladný po hokeji a po víťazstvách. Teším sa aj veľkej podpory verejnosti a fanúšikov v Leksande. Veľmi si to vážim a urobím všetko, aby sme s tímom boli úspešní a tešili ich aj v sezóne,“ citoval oficiálny web Leksandu slová slovenského útočníka, ktorý by mal zamieriť na sever Európy koncom týždňa. 

Leksand vydal enormné úsilie, aby získali 25-ročného krídelníka. „Peter má výborné fyzické parametre, je silný v hre s pukom. Je to všestranný hokejista. Navyše vekovo stále mladý, čo znamená, že ešte nedosiahol vrchol svojej kariéry. Našou ambíciou je rozvíjať mladých hokejistov, aj preto sme po ňom siahli,“ vysvetlil za vedenie švédskeho klubu generálny manažér Thomas Johansson.