Osemnástka vyhrala Turnaj Vladimíra Dzurillu

PIEŠŤANY (SZĽH) - Reprezentanti slovenskej osemnástky nenašli premožiteľa na Turnaji Vladimíra Dzurillu v Piešťanoch. Na záver zdolali aj o rok starších reprezentantov 4:2. Zverenci trénera Antona Bartánusa tak vyhrali turnaj bez straty jediného bodu.


Ilustračné foto SITA

Záverečný tretí deň Turnaja Vladimíra Dzurillu priniesol vzájomný zápas dvoch slovenských výberov. Miernym favoritom bol výber hráčov do 19 rokov pod vedením trénera Ernesta Bokroša, ktorý bez problémov zdolal oboch predošlých súperov. Lenže aj hráči osemnástky pod vedením Antona Bartánusa mali za sebou dve víťazstvá bez straty bodu. V treťom súboji proti starším kolegom však ťahali v prvej tretine za kratší koniec. Už v 18. sekunde síce otvoril skóre Matúš Sukeľ, no devätnástka okamžite vyrovnala a do prestávky išla s jednogólovým vedením. Mladší reprezentanti však v rozmedzí 24. a 33. minúty predviedli veľký zvrat, strelili tri góly a otočili výsledok na 4:2. Tento dvojgólový náskok si udržali až do konca zápasu a nakoniec sa tešili z víťazstva nielen v tomto zápase, ale i z prvenstva na celom turnaji.

Anton Bartánus - tréner SR 18: "Skúsenosti, ktoré sme nazbierali s týmto družstvom v prvej lige, ako aj tréningové objemy, ktoré sme vďaka tomu v sezóne absolvovali, sa prejavili aj na tomto turnaji. Máme síce stále veľa čo zlepšovať, no aj tento turnaj ukázal, že projekt tréningového centra s účasťou tohto tímu v prvej lige prináša svoje ovocie."

Ernest Bokroš - tréner SR 19: "Až posledný zápas sa nám po hernej stránke najviac pozdával, bolo tam všetko, od nasadenia, cez góly, presilovky a náročné herné situácie. S osemnástkou sme navzájom odohrali veľmi dobrý zápas, nakoľko ani Švajčiari, ani Nemci neboli pre nás tak prínosným súperom, ako práve slovenský reprezentačný výber. Myslím, že výberu osemnástky to pred svetovým šampionátom veľmi prospeje, a my sme tiež vďační za túto akciu, keďže sme si mohli vyskúšať nových adeptov na reprezentačný dres v dvadsiatke."

Slovensko "18" - Slovensko "19" 4:2 (1:2, 3:0, 0:0)
Góly:
1. a 25. Sukeľ, 33. Pospíšil, 34. Ferleťák