Osemnástka deklasovala na turnaji v Budapešti rovesníkov z Poľska

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov dosiahla na Turnaji olympijských nádejí v Budapešti druhé víťazstvo. Potom, čo vo štvrtok zvíťazili zverenci trénera Viliama Čacha nad Rumunskou „dvadsiatkou“ 4:3 po predĺžení, dnes deklasovali rovesníkov z Poľska 7:1. Mladí Slováci rozhodli o triumfe už v úvode zápasu, keď sa v prvých deviatich minútach strelecky presadili Gajdoš, Turanský, Petriska a v presilovej hre Ganz.

Po bezgólovej druhej tretine zveľadil výsledok po druhej využitej presilovke v zápase Dominik Sojka a v oslabení skóroval Andrej Škultéty. Slovenského brankára Simona Latkóczyho pripravil o čisté konto desať minút pred koncom Jakub Prokurat. No posledné slovo mali Slováci – konečnú podobu výsledku dal svojim druhým gólom v zápase Michal Ganz.

Slovenský výber uzavrie svoje účinkovanie na turnaji v sobotu, keď sa v poslednom stretnutí predstaví od 14:30 hod. proti domácej reprezentácii Maďarska do 18 rokov. Úspešnejšie mužstvo sa stane celkovým víťazom turnaja v Budapešti.

 

Viliam Čacho, tréner SR 18: Vstúpili sme do zápasu aktívne, dobre sme korčuľovali a kombinovali – dali sme rýchle štyri góly a v stretnutí sme dominovali. Druhú tretinu prišlo k poľaveniu a trochu sme sa prispôsobili súperovi. Na to sme zareagovali v tretej časti hry, keď sa chlapci vrátili k svojej hre. Sme radi, že nám v stretnutí vychádzali presilové hry a to môžeme hodnotiť ako najpozitívnejšiu vec v tomto zápase. Po úvodnom súboji s Rumunskom, v ktorom sme podali veľmi zlý výkon, sme mali pohovory s hráčmi. Teraz nastúpili do zápasu tak, ako sa patrí. O tom svedčí aj pomer striel v prvej časti hry 18:2.

 

SR “18“ – Poľsko “18“ 7:1 (4:0, 0:0, 3:1)

Góly SR: 1. Gajdoš, 4. Turanský, 8. Petriska, 9. a 57. Ganz, 41. Sojka, 48. Škultéty.

Vylúčenia: 3:8, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0

Zostava SR: Latkóczy – Hlaváč, Gajdoš, Ganz, Lavička, Vereš, Droppa, Hudák, Veteška – Sojka, Turanský, Chromiak, Petriska, Jevoš, Kupka, Bača, Drábek, Eliaš, Jendek, Škultéty, Ďuriš.