Nominácia: Osemnástka po veľkonočných sviatkoch začne s prípravou na MS vo Fínsku

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov takmer presne o mesiac odštartuje účinkovanie na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie vo Fínsku. Zverenci Martina Dendisa začnú prípravu na šampionát budúci týždeň štvordňovým kempom, ktorý sa uskutoční od 2. do 5. apríla v Piešťanoch. 

V nominácii zatiaľ figuruje 21 hokejistov, z toho traja brankári. Káder však ešte ani zďaleka nie je kompletný, keďže v domácich aj zahraničných súťažiach prebiehajú duely play-off. Tréneri budú postupne očakávať príchody viacerých hráčov. 

Slovenskí mladíci absolvujú pred turnajom na severe Európy až päť prípravných duelov. Vo štvrtok 11. apríla a v piatok 12. apríla privítajú v Trnave poľských rovesníkov. V stredu 17. apríla a vo štvrtok 18. apríla vycestujú do Velkého Meziříčí, kde si zmerajú sily s Čechmi. V sobotu 20. apríla reprezentanti odletia do Fínska a hneď v nedeľu 21. apríla nastúpia proti Švajčiarom vo Vierumäki.

Osemnástka bude vo Fínsku obhajovať štvrté miesto z vlaňajších MS. V základnej A-skupine vyzve hokejistov USA, Fínska, Lotyšska a Nórska. Najlepšie štyri tímy z oboch skupín postúpia do štvrťfinále, družstvá na piatej pozícii čaká boj o záchranu. Prvý duel na šampionáte odohrajú Slováci 25. apríla proti Američanom. 

Nominácia SR 18 na VT v Piešťanoch (2. - 5. 4.):

Hráči podľa klubov
Tobias KÁLUS BARANI Banská Bystrica
Patrik KLIMENT BARANI Banská Bystrica
Andrej FABUŠ HC SLOVAN Bratislava
Martin HARONIK HC SLOVAN Bratislava
Fabian Andrej LIČKO HC SLOVAN Bratislava
Miroslav ŠATAN HC SLOVAN Bratislava
Adam BELUŠKO HC Košice
Vladimír DRAVECKÝ HC Košice
Michal LIŠČINSKÝ HC Košice
Pavol PROKOPOVIČ HK Dukla Michalovce-mládež
Samuel ŠIMON HK Dukla Michalovce-mládež/HC 19 Humenné
Juraj GRACÁK HK Poprad
Simon SEMANČÍK HK ŠKP Poprad
Andreas STRAKA HK ŠKP Poprad
Michal FRANKOVIČ HK Spišská Nová Ves
Andrej TOMAŠEC Edmonton Oil Kings/Kan.
Tobias PITKA Victoria Grizzlies/Kan.
Martin Rudolf LIŠKA Bílí Tygři Liberec/ČR
Adam KALMAN HC Olomouc/ČR
Nicolas VRTIEL Lidingö Vikings/Švéd.
Sebastián BODNÁR New Hampshire Mountain Kings/USA
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Branislav VARGA
Hlavný tréner Martin DENDIS
Asistenti trénera Michal DOSTÁL, Andrej KMEČ
Tréner brankárov Adam ŠTEPANOVSKÝ
Kondičný tréner Ján MUNKA
Konzultant Ivan FENEŠ
Lekár Matej MATEJČÍK
Masér Ľuboš ONDREJKA
Športový psychológ Peter KURAČKA

Náhradníci: HC SLOVAN Bratislava – Jakub MIKULEC, HC Košice – Branislav BARGER, Tobias FAITH, Kristián KRAFČÍK, Draci Liptovský Mikuláš – Michal PRÁDEL, Alexander Milan SEJNA, Ján ZIMÁNI, HK ŠKP Poprad - Thomas Pavel HURTAJ, Brian MAJERČÍK,
Sebastián MARTINKO, HC Prešov – Ivan JANÁK, MHKM Skalica – Nikolas PTÁČEK, HKM Zvolen – Jakub HALAMA, Filip VLČKO, Charlottetown Islanders (CAN) – Ondrej MARUNA, Tappara (FIN) – Ján CHOVAN, Brynäs IF (SWE) – Michal SVRČEK, MoDo Hockey (SWE) – Alex Miroslav ZÁLEŠÁK, Örebro HK (SWE) – Luka RADIVOJEVIČ.