NaturEnergie Challenge: Proti Nórom s cieľom napraviť si chuť, Popradčania majú motiváciu naviac

VISP – Slovenskí hokejoví reprezentanti po včerajšej prehre s Olympijským výberom Ruska 2:3 po predĺžení a nájazdoch nastúpia dnes na NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe proti súperom z Nórska. V boji o tretie miesto na turnaji sa do bránky postaví Branislav Konrád.

Slovenskí hráči sa zhodujú na tom, že zápas proti „zbornej“ treba hodiť za hlavu. Proti severanom to nebude jednoduché. Tí síce včera podľahli domácim Švajčiarom vysoko 0:5, no na medzinárodnej úrovni ľahký súper nie je. „Každý súper vie dobre korčuľovať, bojovať, jazdiť. Pokiaľ si chceme napraviť chuť po včerajšom zápase, ktorý sme mali trištvrte zápasu jasne v rukách, tak dnes musíme vyhrať,“ povedal po rannom rozkorčuľovaní Lukáš Kozák, ktorého doplnil kolega zo zadných radov Ivan Ďatelinka: „Musíme hrať jednoducho, jednoducho vychádzať z nášho pásma.“

Špeciálny zápas to bude pre hráčov HK Poprad Lukáša Kozáka a Michaela Vandasa, ktorí nastúpia proti svoju spoluhráčovi, útočníkovi Jorgenovi Karterudovi. „Je šikovný a dobrý korčuliar s dobrou strelou. Mesiac bol zranený, takže uvidíme, či bude cítiť výpadok, alebo nie. Hrá v prvej formácií, takže tak ako je prínosom pre nás v tíme, tak bude aj pre nich,“ povedal na margo spoluhráča z nórskej reprezentácie Lukáš Kozák.

Piatok 13. decembra

16.15 Nórsko - Slovensko

19.45 Švajčiarsko - Olympijský výber Ruska