MS 2022: Fehérváry je už v Helsinkách: Cítim sa fajn, stále mám dosť šťavy

HELSINKI (SZĽH) – V pondelok krátko po štrnástej popoludní helsinského času pristál na miestnom letisku, vybavil si mediálne povinnosti a zamieril do hotela, v ktorom je ubytovaná slovenská hokejová reprezentácia. Martin Fehérváry sa pripojil k národnému tímu dobre naladený. V priebehu pondelka a utorka sa adaptuje na miestny čas i prostredie a v stredu proti Švajčiarsku bude pripravený nastúpiť.

Obranca Washingtonu Capitals, ktorý v noci na nedeľu vypadol z play-off NHL, letel z americkej metropoly do Reykjavíku a odtiaľ nabral kurz Helsinki. Na oboch letoch si dobre pospal a do Fínska prišiel napriek časovému posunu vcelku svieži. Zdravotne i fyzicky sa cíti fajn. „Vždy sa veľmi teším, keď môže reprezentovať. Snažil som sa prísť na všetky zrazy, na ktoré som mohol. Teraz to bolo rovnaké. Sezóna bola dlhá, ale cítim sa fajn a mám dosť šťavy. Pevne verím, že to zužitkujem. Teším sa na duely, ktoré duely odohrám,“ hovorí pre hockeyslovakia.sk krátko po príchode do hotela v Helsinkách.

Pondelňajší zápas s Kanadou už nestihol, no v stredu proti Švajčiarom by mal byť pripravený hrať. „Deň voľna mi padne vhod vzhľadom na dlhý let a časový posun. No na Švajčiarov bude pripravený,“ avizuje Fehérváry.

Viac sa dozviete v našom videorozhovore: