Mikuláš Mihňák najobľúbenejším trénerom mládeže

BRATISLAVA (SZĽH) – Druhý ročník ankety o najobľúbenejšieho trénera mládeže pozná svojho víťaza. Stal sa ním tréner mládežníckych družstiev Mládež HC 46 Bardejov Mikuláš Mihňák, ktorý dostal v hlasovaní prostredníctvom webovej aplikácie Staffino od širšej hokejovej verejnosti najviac hlasov. 23-ročný tréner si cenu pre najobľúbenejšieho trénera mládeže za sezóny 2017/2018 prevzal z rúk prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martina Kohúta.

Mihňák tak prevzal pomyselnú štafetu po Stanislavovi Šenšelovi, trénerovi klubu HKL Bratislava z mestskej časti Lamač, ktorý v ankete uspel vlani, v jej prvom ročníku. „Som rád, že tak ako minulý rok šlo toto ocenenie do Bratislavy, tak tento rok putovalo na východné Slovensko do Bardejova. Som veľmi rád, že aj tam sú kvalitní tréneri,“ povedal prezident SZĽH Martin Kohút.

Toho súčasne teší, že aj v druhom ročníku ankety uspel tréner z menšieho klubu. „Možno to vypovedá o tom, že v týchto menších kluboch je mládež prioritnejšia. Takýto prístup by si mohli vziať za príklad aj ďalšie kluby, pretože mládež je budúcnosť. Preto je veľmi dôležité sa jej venovať, aby v ďalších rokoch mohol slovenský hokej dosahovať také úspechy, po ktorých všetci túžime,“ pokračoval.

Veľmi rád za ocenenie bol aj samotný laureát, pre ktorého je toto ocenenie výbornou spätnou väzbou na jeho prácu v klube. Pritom v skutočnosti dlho ani len netušil, že je v hre o túto cenu. „Až sami rodičia detí, ktorých trénujem, mi oznámili, že som bol nominovaný a povedali, že sa budú snažiť ohodnotiť ma predovšetkým konštruktívne. Som rád, že to takto dopadlo.“

A aký je jeho tajný recept najobľúbenejšieho trénera mládeže? „Základom je byť kamarátsky k deťom, ale súčasne byť aj ich učiteľom a sprevádzať ich nielen v hokejovom živote, ale aby sa v prvom rade dokázali zaradiť do spoločnosti tak, aby boli športovci vnímaní ako rozumní ľudia,“ dodal Mikuláš Mihňák.