Martin Kohút sa oficiálne predstavil ako kandidát na prezidenta SZĽH


Martin Kohút. Foto SITA/Marek Mrviš

 

BRATISLAVA - Na pozíciu prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bude kandidovať Martin Kohút. Ten je v súčasnosti členom výkonného výboru SZĽH a pôsobí v manažmente jednej z úspešných IT firiem na Slovensku. Voľby prezidenta zväzu sa uskutočnia 16. júna. Martina Kohúta navrhli kluby z Michaloviec a Popradu, podporu má aj od skupiny hokejových osobnosti na čele s Arnem Krotákom či Ľubomírom Višňovským.

Prostredníctvom videovizitky mu podporu vyjadrili aj viaceré osobnosti z oblasti kultúry či šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. "Páčia sa mi jeho myšlienky, vo veľa veciach sme si rozumeli, čo by sa mohlo zmeniť. Verím, že to bude veľmi dobre fungovať," povedal Ľubomír Višňovský.
"Ďakujem za prejavenú dôveru. Cítim veľkú zodpovednosť a mám rešpekt pred týmto náročným poslaním. Pristupujem k tejto výzve s pokorou. SZĽH musí byť silná, moderná a servisne orientovaná organizácia. Mám jasnú predstavu a program, ako tento cieľ naplniť. Mojimi životnými piliermi sú rodina, priatelia, blízki spolupracovníci a viera. Verím, že s ich podporou, ako aj s podporou hokejovej verejnosti, hráčov, fanúšikov, partnerov, sponzorov a funkcionárov sa nám podarí postupne realizovať môj hokejový program," povedal Kohút a hneď ho aj predstavil: "Má štyri body, prvým je infraštruktúra. Veľké zimné štadióny musíme prestavať na multifunkčné centrá, ako sa to deje pri futbale. Do roku 2019 zabezpečíme, aby podmienky v oblasti kvality a množstva hokejovej infraštruktúry pre ľadový hokej na Slovensku zodpovedali minimálne 7. miestu vo svete. Druhým bodom je podpora mládeže, od roku 2017 spustenie projektu hokejových akadémií. Do roku 2019 zvýšime objem finančných prostriedkov poskytnutých na rozvoj mládežníckeho hokeja o 80 percent. Nesmieme zabudnúť na kvalitné vzdelávanie a úpravu formátu súťaží, aby boli atraktívnejšie pre fanúšikov, partnerov, sponzorov a širokú hokejovú verejnosť."