Majstrovstvá sveta v parahokeji aj so slovenskou účasťou

MOOSE JAW (SZĽH) – V Moose Jaw, v kanadskej provincii Saskatchewan, sa v dňoch 28. mája - 4. júna uskutočnili A-skupinové majstrovstvá sveta v parahokeji. O titul majstra sveta zabojovali reprezentácie USA, Kanady, Južnej Kórei, Česka, Nórska, Číny, Nemecka a Talianska. Najväčším favoritom na zisk zlatej medaily boli parahokejisti z USA, ktorí napokon obhájili titul majstra sveta pred druhou Kanadou a tretím Českom.

Na turnaji malo zastúpenie aj Slovensko a to nielen na ľade ale aj mimo neho. Slovenské farby na ľade reprezentoval čiarový rozhodca JUDr. Igor Hus, pre ktorého to boli už v poradí tretie majstrovstvá sveta v parahokeji ale zato prvé A-skupinové. Okrem zápasov v základnej fáze turnaja dostal slovenský rozhodca príležitosť aj v štvrťfinálovom zápase Česko - Taliansko a taktiež figuroval ako náhradný rozhodca v semifinálovom zápase USA - Čína. Igor Hus sa premiérovo predstavil na B-skupinových majstrovstvách sveta v parahokeji 2018 v nemeckom Berlíne a minulý rok si zapískal aj na majstrovstvách sveta C-skupiny, ktoré sa konali v thajskom Bangkoku. Rodák z Turčianskych Teplíc, je v súčasnosti jediným slovenským rozhodcom v parahokeji. Od roku 2011 pôsobí aj ako rozhodca v slovenských seniorských a mládežníckych súťažiach ľadového hokeja. 

Ďalším Slovákom na parahokejových majstrovstvách sveta bol Stanislav Kušnírik, ktorý zastupoval Slovensko v boxe časomeračov.

Slovenská reprezentácia parahokejistov aktuálne absolvuje letnú prípravu a už onedlho sa predstaví na majstrovstvách sveta B-skupiny, ktoré sa budú konať v kazašskej Astane začiatkom októbra.


Fotogaléria