Lodi v Sočí velí kapitán Chára

Kapitán slovenského výberu Zdeno Chára, foto SITA

BRATISLAVA -  Dni, počas ktorých toho veľa členovia realizačného tímu seniorskej reprezentácie nenaspali, sa nateraz skončili. Verejnosť pozná dvadsaťpäť mien tých, ktorí budú reprezentovať Slovensko na zimnej olympiáde v Soči. Partii trénera Vladimíra Vůjteka budú v kabíne šéfovať Zdeno Chára, Michal Handzuš a Marián Hossa.  

„Odfúkli sme si, ale teraz vieme, že čas do začiatku olympiády sa nezadržateľne blíži. Vybrali sme tých najlepších hráčov, ktorým veríme a dúfame, že v Soči odvedú najlepšiu prácu,“ povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Polemiku v nominácii vzbudzovalo nenominovanie Miroslava Šatana do olympijského tímu. „Mira si vážim ako výborného hokejistu a človeka. Pre slovenský hokej odviedol obrovské penzum práce a zviditeľnil ho. V tejto sezóne však  začal neskoro a nedostal sa do takej formy, akú by sme požadovali,“ pokračoval Vůjtek.

Prekvapením bola nominácia extraligového zástupcu z Košíc – Tomáša Marcinka. „Tomáš presne spĺňa to, čo potrebujeme. V bránení bude s Handzušom naším najsilnejším centrom. Má svoje prednosti a navyše má v krvi aj zámorský štýl hokeja, keďže tam pôsobil,“ vysvetlil 66-ročný tréner nomináciu hráča HC Košice.

Vrásky na čele má momentálne z trojice zranených hráčov – Mariána Gáboríka, Michala Sersena a Ľubomíra Višňovského. Ich stav vysvetlil lekár seniorskej reprezentácie Vladimír Lupták. „Máme správy a s každým z chlapcov sme v kontakte. Ľubomír Višňovský už podstupuje testy, ktoré majú potvrdiť jeho návrat do tréningového procesu, Michal Sersen vykorčuľuje na ľad v druhej polovici tohto mesiaca a Mariánovi Gáboríkovi onedlho vyberú stehy z rany na operovanom mieste,“ povedal Vladimír Lupták.

Aj keď sa slovenský tím ešte v tomto zložení nestretol, od leta je jasné, komu na dres prišijú kapitánske „céčko“ a dve „áčka“. „Kapitánom bude Zdeno Chára, jeho asistentmi Michal Handzuš a Marián Hossa. Rozprávali sme im o tom už na spoločnom stretnutí v lete, takže o tejto informácii vedeli,“ uzavrel Vladimír Vůjtek, ktorému dni do odchodu do Soči budú plynúť rýchlejšie ako inokedy.


Fotogaléria