Kapitánom v Krefelde sa stal Čerešňák, jubilejný štart Ďalogu

KREFELD (SZĽH) - S kapitánskym céčkom na drese povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu v otváracom súboji Nemeckého pohára proti Švajčiarsku Peter Čerešňák. Asistentmi 26-ročného obrancu budú Marek Ďaloga a Marek Hrivík. Do bránky sa postaví Andrej Košarišťan.

Čerešňák je druhý najskúsenejší hráč v krefeldskom výbere trénera Craiga Ramsayho. Na konte má 73 štartov, o šestnásť menej ako prvý na zozname Marek Ďaloga. Ofenzívne ladený bek dnes nastúpi na jubilejný 90. duel v národnom tíme. „Štarty si nepočítam. Dôležitejšie je, že som tu. Myslím len na to, ako budeme hrať proti Švajčiarom a ako sa nám bude dariť,“ vravel pred stretnutím Marek Ďaloga.

Peter Čerešňák si kapitánske céčko váži. Keďže rovnakú funkciu zastával už v reprezentácii do 18 rokov, vie, aké má povinnosti. „Cítim sa fajn. Céčko je česť, mám radosť, ale nelipnem na ňom. Podstatné je, že máme pred sebou prvý turnaj v sezóne s mladým mužstvom. Ani poriadne neviem, v akom zložení prišli Švajčiari, ale na tom nezáleží. Musíme korčuľovať, dôsledne plniť pokyny trénerov,“ konštatoval Peter Čerešňák.

Švajčiari pricestovali do Krefeldu s omladeným, výlučne ligovým výberom. Z pätice najproduktívnejších Helvétov z domácej súťaže NLA figurujú vo výbere trénera Patricka Fischera len dvaja – obranca Dominik Egli a útočník Pius Suter. Z tímu, ktorý sa predstavil na májových majstrovstvách sveta na Slovensku, je v súčasnom výbere len jediný hokejista. Dvadsaťtriročný útočník Ženevy Noah Rod. Až päť korčuliarov si v dnešnom dueli proti Slovensku môže odkrútiť debut v národnom tíme. „Švajčiari majú napriek všetkému veľkú kvalitu, čaká nás náročný duel. Musíme korčuľovať, hrať poctivo od úvodného buly do poslednej sekundy. Verím, že tímovým výkonom zvíťazíme,“ vravel brankár Andrej Košarišťan, ktorý dnes dostane prednosť pred Denisom Godlom.

Najskúsenejší hráč slovenského mužstva Marek Ďaloga dodáva: „Ak budeme hrať hokej, aký sme predvádzali na majstrovstvách sveta, môžeme uspieť. Bez ohľadu na to, kto bude stáť proti nám. Musíme drieť, nebáť sa hrať s pukom.“

Duel Slovensko – Švajčiarsko so začiatkom o 16.15 vysiela naživo RTVS na Dvojke.